Sulje

Sivukartta ja haku

Latumaksu

Ylläksen kattava ja laadukas latuverkosto, ja sen ylläpitäminen ja kehittäminen, vaatii suuren työpanoksen ja paljon resursseja.  Keräämme joka vuosi latumaksuja alueen mökkiläisiltä lähettämällä vapaaehtoisen latumaksulaskun marraskuun aikana. Mikäli et ole saanut meiltä marraskuun loppuun mennessä latumaksupostia ja haluat osallistua latujen tukemiseen, voit ilmoittaa omat yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen latumaksut@yllas.fi.

Kiitämme suuresti kaikkia Ylläksen latujen tukijoita aktiivisuudesta sekä osallistumisesta Ylläksen latuverkoston ylläpitämiseen.

Pidetään yhdessä ladut kunnossa!

Saamme olla ylpeitä Ylläksellä maan laajimmasta ja laadukkaimmasta yhtenäisestä latuverkostosta, 330 km hoidettuja latuja. Ilman teidän apuanne se ei olisi mahdollista! Latuverkoston ylläpito mahdollistuu latumaksua maksavien paikallisten yrittäjien, mökin- ja osakkeenomistajien, sekä kunnan rahallisen panostuksen avulla. Varoja reitistön ylläpitoon kerätään myös latukarttajen ja latutarrojen myynnillä. Kaikki edellä mainitut maksut käytetään lyhentämättöminä latujen hoitoon. Hyvät ladut nostavat myös mökkien ja osakkeen arvoa!

Latujen hoito käynnistyy tänäkin vuonna marraskuussa. Latuja ylläpidetään vappuun saakka lumitilanteen niin salliessa. Reittejä urakoi Ylläksen Yhdyskuntatekninen Huolto Oy. Latumaksua peritään loma-asunnon omistajilta 35 € / petipaikka. Minimimaksu on 140 € / loma-asunto.

  • Esimerkki 1: Loma-asunto, jossa 6 vuodepaikkaa: 6 x 35 = 210€
  • Esimerkki 2: Loma-asunto, jossa 3 vuodepaikkaa: 3 x 35 = 105€, jolloin minimimaksu on 140€
  • Esimerkki 3: 4 loma-asuntoa, joissa jokaisessa 6 vuodepaikkaa: 4 x 6 x 35 = 840€

Latumaksun suorittajana saat nimesi näkyviin Ylläksen kotisivuille, jonka avulla voit osoittaa kantavasi vastuuta alueen latuverkostosta.

Jos et ole saanut laskua vuodenvaihteeseen mennessä, pyydämme  teitä lähettämään meille yhteystietonne sähköpostitse osoitteeseen latumaksut@yllas.fi, niin lähetämme teille latumaksulaskun.

Kirjoita maksun viestikenttään mökin ja omistajan nimi sekä postiosoite, niin laitamme nimesi kotisivuillemme. Päivitämme listaa kerran kuukaudessa. Jatkossa lähetämme automaattisesti hiihtokauden alussa laskun. Muistathan ilmoittaa omistaja- ja osoitemuutoksista meille sähköpostitse osoitteeseen latumaksut@yllas.fi.

Tervetuloa hiihtämään Ylläkselle!