Sulje

Sivukartta ja haku

Ladut, reitit ja latukahvilat

Latufaktaa  

  • latuja 330 km
  • valaistua latua 38 km  
  • hiihtolatujen korkeus merenpinnasta 191 - 540 m
  • kaikki ladut soveltuvat myös luisteluhiihtoon
  • parikymmentä latukahvilaa

Ylläksen latuverkosto on laaja ja monipuolinen. Paras tapa löytää sieltä itselle sopivimmat reitit, on tutustua talviurheilukarttaan ennen ladulle lähtöä. Latureittivinkkeihin voit tutustua myös täältä. Kartta kannattaa aina pitää mukana ladulla, jotta tiedät missä olet ja miten pääset perille. Joskus olosuhteet muuttuvat yllättäen ja saattaa tulla tarve vaihtaa reittisuunnitelmaa tutussakin maastossa.

Ostamalla 10 euron hintaisen Talviurheilukartan lunastat itsellesi hyvän mielen hiihtää Suomen parhailla laduilla ja laajimmassa latuverkostossa. Samalla osallistut Ylläksen reittien hoitoon. Talviurheilukarttoja voi ostaa useimmista Ylläksen alueen kaupoista, kahviloista, hotelleista ja luonnollisesti Ylläksen matkailuinfosta. Paperisen Talviurheilukartan lisäksi sähköisestä Ylläksen Reitti- ja latupalvelusta saat reaaliaikaista tietoa latujen ja talvipolkujen kunnossapidosta sekä näet kahvioiden aukioloajat ja ajankohtaiset tiedotteet.

Ajankohtaista tietoa latujen hoidosta löydät myös seuraavista sosiaalisen median kanavista:

Latuhoitajan päiväkirja Facebookissa

Latuhoitajan päiväkirja Twitterissä


Latukahvilat

Ylläksellä palvelee parisenkymmentä latukahvilaa. Latukahvilat sijoittuvat ympäri Ylläksen laajaa latuverkostoa, joten lähestulkoon jokaisen reitin varrelta löydät kahvilan. Kahviloissa on tarjolla monenlaista herkkua, mutta myös suolaista välipalaa ja jopa keittolounasta. Joten pysähdy tauolle latukahvilaan ja hörppää kuppi kuumaa! Tarkista kahviloiden sijainnit latukartastasi. Pidä mukanasi käteistä rahaa, koska kaikissa latukahviloissa ei ole mahdollista maksaa korttimaksuilla.  

Huomaathan, että osa latukahviloista sijaitsee kansallispuiston alueella, jossa liikkuminen on aina rajoitettua. Kahviloiden huoltotyöt tehdään moottorikelkalla huoltoreittiä pitkin, mutta joskus reitin ollessa tukossa, on pakko hieman koukata ehkä ladunkin kautta. Onneksi tämä on kuitenkin vain poikkeustilanteissa tapahtuvaa.