Sulje

Sivukartta ja haku

Hiihto

Suomen laajin latuverkosto ja ensiluokkainen latupalvelu takaavat loistavat hiihtomahdollisuudet Ylläksellä. Vaihtelevat maastot tarjoavat jokaiselle jotakin. Hiihdä leppoisasti järven jäällä ja erämaametsissä tai nouse tunturiin hakemaan vauhdin huumaa ja hulppeita näkymiä. Latuverkoston varrelta löytyy talven ehdottomat helmet, ihanan tunnelmalliset erämaakahvilat. Vähennä matkatavaroita ja vuokraa sukset paikan päältä. Samalla saat juuri oikeisiin olosuhteisiin huolletut sukset allesi.

Vuokraa hiihtovälineet

Ylläksen ladut ovat aivan omaa luokkaansa; latuja on yhteensä 330km, joista valaistua latua 38 km. Kaikki ladut soveltuvat myös luisteluhiihtoon ja molemmista kylistä löytyy koiraladut. Korkeuseroa ja haastetta saa nousemalla tunturiin, jossa maisemat ovat päätähuimaavat. Paras tapa löytää sieltä itselle sopivimmat reitit, on tutustua latukarttaan ennen ladulle lähtöä. Paperisen kartan saa alueen yrityksistä tai matkailuinfosta. Sähköisen latupalvelun kautta näet reaaliaikaisesti latujen kunnossapidon.

Osta Latukartta

Latureitteihin voi tutustua myös Ylläksen reittihaun kautta, jonne kauden aikana lisätään uusia kohteita. Lue reittikuvaukset ja mieti mikä kohde sopisi sinulle tänään parhaiten. Ajankohtaista tietoa latujen hoidosta löydät myös Latuhoitajan päiväkirjasta Facebookissa.

Katso Ylläksen hiihtoreitit

Ylläksen ehdottamat talven helmet ovat sen lukuisat erämaakahvilat latujen varsilla. Lähestulkoon kaikilla latureiteillä voit pistäytyä jossain kahvilassa tai useammassakin. Perinteisen kahvin ja mukin lisäksi useat kahvilat tarjoilevat suolaista välipalaa ja keittolounasta. Kannattaa siis suunnitella reitin varrelle muutama ihana pysähdys ja herkuttelutauko. Mukana kannattaa pitää käteistä rahaa, koska kaikissa latukahviloissa ei ole mahdollista maksaa kortilla.  

Ylläksen erämaakahvilat

Maastohiihto on pitkälti tekniikkalaji ja hyvän tekniikan hallitseminen antaa aivan uutta potkua hiihtoretkiin. Ylläksen hiihtokoulut tarjoavat sekä opastettuja hiihtoretkiä että tekniikkakoulutusta sekä luistelu- että perinteisellä tyylillä. Useimmista hiihtokouluista voit varata joko yksityistunteja tai pienryhmätunteja hiihtotasosi ja taitojesi mukaan.  

Varaa hiihtokoulu tai opastettu hiihtoretki