Sulje

Sivukartta ja haku

Hiihto

Suomen laajin hiihtolatuverkosto ja ensiluokkainen latujen hoito takaavat loistavat maastohiihtomahdollisuudet Ylläksellä. Vaihtelevat maastot tarjoavat monipuolisia reittejä ja paljon vaihtoehtoja. Hiihdä leppoisasti järven jäällä, soilla ja erämaametsissä tai nouse tunturiin hakemaan vauhdin huumaa ja hulppeita näkymiä.

Hiihtolatujen varrelta löytyy talven ehdottomat helmet, ihanan tunnelmalliset erämaakahvilat. Voit helpottaa matkustamista vuokraamalla sukset Ylläksen vuokraamoista. Vuokraamoista saat juuri oikein olosuhteisiin huolletut sukset allesi ja voit keskittyä maisemista nauttimiseen.

Hiihtovälinevuokraamot

Hiihtoladut

Ylläksen hiihtoladut ovat aivan omaa luokkaansa. Kauniit tunturimaisemat ja puhdas luonto on jatkuvasti hiihtoladuilla läsnä. Latuja on yhteensä 330 km, joista valaistua latua 38 km. Kaikki ladut soveltuvat luisteluhiihtoon ja perinteiseen hiihtoon. Korkeuseroa ja haastetta saa nousemalla tunturiin, jossa palkintona on avarat kauaskantoiset tunturimaisemat. Helppo pääsy hyvin hoidetuille laduille tekee Ylläksestä hiihtäjän suosikin. Latukoneet kunnostavat latuja päivittäin.

Kylminä pakkaspäivinä puurajassa oleva Lämpökolmonen on oiva valinta, sillä siellä voi olla reilusti lämpimämpää kuin alhaalla kylissä.

Latukartta

Tutustu latukarttaan ennen ladulle lähtöä ja valitse taitotasollesi sopivat reitit.  Sähköisestä latukartasta näet avoinna olevat ja hoidetut ladut reaaliaikaisesti. Latukartasta näet myös valaistut hiihtoladut (valaistus klo 7-22) sekä koiraladut. Latujen vaativuusluokitus on merkitty paperikarttaan. Paperisen latukartan voi ostaa alueen yrityksistä tai Ylläksen matkailuinfosta.

Voit tutustua sähköiseen latukarttaan osoitteessa infogis.fi/yllas. Ostamalla sähköisen kartan näet paljon lisätietoja: kunnostetut ja avoinna olevat hiihtoladut, milloin reitit on viimeksi kunnostettu, valaistut ladut, koiratladut ym. Ostamalla osallistut myös reittien hoitoon, sillä kartan tuotot käytetään reitteihin.

Osta Ylläksen latukartta

Koiraladut Ylläksellä

Ylläksellä on 62 km koiralatuja eli hiihtolatuja joilla saa hiihtää koiran kanssa. Koiran voi ottaa mukaan vain hiihtäjä ja koira -symbolein merkityille hiihtoladuille Äkäslompolon Helukassa, Hannukaisessa, Ylläsjärvellä ja Ylläsjärvi-Kurtakko. Katso koiraladut Ylläksen latukartasta.

Karvakaverit ovat tervetulleita talvipoluille ja koiraladuille kytkettyinä. Muistathan kerätä koirasi jätökset.

Osta Ylläksen latukartta

Ylläksen reittihaussa hiihtoreittien parhaat palat

Voit tutustua valikoituihin latuihin Ylläksen reitit -sivulla. Lue reittikuvaukset ja mieti mikä kohde sopisi sinulle tänään parhaiten. Ajankohtaista tietoa latujen hoidosta löydät Facebookista Latuhoitajan päiväkirjasta.

Ylläksen reitit

Ylläksen erämaakahvilat

Ylläksen ehdottamat talven helmet ovat sen lukuisat erämaakahvilat latujen varsilla. Lähestulkoon kaikilla latureiteillä voit pistäytyä jossain kahvilassa tai useammassakin. Perinteisen kahvin ja mukin lisäksi useat kahvilat tarjoilevat suolaista välipalaa ja keittolounasta. Kannattaa siis suunnitella reitin varrelle muutama ihana pysähdys ja herkuttelutauko. Mukana kannattaa pitää käteistä rahaa, koska kaikissa latukahviloissa ei ole mahdollista maksaa kortilla.  

Ylläksen erämaakahvilat

Hiihtokoulut ja opastetut retket

Maastohiihto on pitkälti tekniikkalaji ja hyvän tekniikan hallitseminen antaa aivan uutta potkua hiihtoretkiin. Ylläksen hiihtokoulut tarjoavat sekä opastettuja hiihtoretkiä että tekniikkakoulutusta sekä luistelu- että perinteisellä tyylillä. Useimmista hiihtokouluista voit varata joko yksityistunteja tai pienryhmätunteja hiihtotasosi ja taitojesi mukaan.  

Varaa hiihtokoulu tai opastettu hiihtoretki

 

Missä yöpyä ja miten saapua Ylläkselle?

Ylläkseltä löytyy majoitusta jokaiseen makuun. Haluatko hotellien hemmottelua aamupaloineen ja kylpylöineen vai mökkien mukavuutta oman takan ja terassin kanssa? Pitääkö majoituksen olla syrjässä vai aivan palveluiden tuntumassa? Ylläksen majoitushaun kautta löydät helposti haluamasi. Perille pääset omalla autolla, ekologisesti autojunan kyydissä tai näppärästi lentäen. Lue lisää eri matkustusvaihtoehdoista ja aloita oman talvilomasi suunnittelu. 

Etsi ja varaa majoitus