Sulje

Sivukartta ja haku

Avantouinti ja sauna

Pitkän ulkoilupäivän jälkeen mikään ei voita saunomista. Useassa lomamökissä on oma sauna. Välillä kannattaa hemmotella itseään hieman erilaisella saunakokemuksella. Yllästunturin huipulla on Suomen korkeimmalla sijaitseva sauna, on puulämmitteisiä rantasaunoja avantoineen, perinteistä savusaunaa pehmeine löylyineen, maan ja taivaan välillä roikkuva maailman ainoa gondolisauna, ja ihanan rentouttavia porealtaita. Mikä on sinun valintasi?

 

Avantouinti ilman ennakkovarausta

 

Avantouinti ja (avanto)saunat varauksella

Varaa sauna

 

Yleiset saunat

Saunan rentouttavista löylyistä voi nauttia ilman ennakkovarausta Ylläksellä:

 

Uimarannat ja uimapaikat

Raikkaat ja puhdasvetiset tunturijärvet on omiaan uimiseen ja pulahtaduksiin niin kesä-heinäkuussa yöttömän yön auringon kuin elokuusta loputa alkaen revontulien alla.

  • Äkäslompolon pieni ja kaunis uimapaikka sijaitsee tunturimaisemissa Äkäslompolon koillisrannalla. Hiekkarannalla ei wc:tä eikä pukukoppia. Lähin pysäköintialue on Äkäshotellin lähtöpaikalla, osoitteessa Äkäsentie, Äkäslompolo, josta matkaa uimarannalle 1,3 km.
  • Ylläsjärven uimaranta sijaitsee Ylläsjärven rannalla K-Market Eelin Kaupan vieressä. Hiekkaranta, pukuhuone, laituri, vapaasti käytettävä vene (tarjoaa Ylläsjärven kyläyhdistys), laavu (polttopuut kaupasta), kaupan ulkoseinässä juomavesipiste. Osoite: Niementie, Ylläsjärvi.
  • Luosujärven uimapaikka sijaitsee Luosujärven rantakahvilalla. Ranta on käytettävissä kahvilan aukioloaikina Osoite: Luosunkuja 5, Kolari. 

Kartta