Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen yötön yö
Koe Lapin keskiyön aurinko

Yöttömän yön aktiviteetit

Lapin kesän tunnusomaisin ilmiö on keskiyön aurinko eli yötön yö, jonka aikana pikkutunteja ei kannata tuhlata nukkumiseen vaan luonnossa liikkumiseen.

Kesäyöt ovat mukavan viileitä ja luonnossa näkee paljon elämää. Tunturin huippu on lyömätön paikka keskiyön auringon ja loputtoman maiseman ihailuun. Ylläksen yötön yö on täynnä elämyksiä ja aktiviteetteja, joista tässä muutamia:

Pyöräily

Ylläksestä tuli Suomen monipuolisin ympärivuotinen pyöräilykohde, kun Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reitistö avautui kesällä 2017. Ylläkseltä alkava pyöräilyverkosto tarjoaa polkuja kaikenikäisille ja -tasoisille pyöräilijöille. Sähköavusteiset maastopyörät avaavat täysin uusia mahdollisuuksia kokea alueen ainutlaatuinen luonto. Sähköpyöriä voi vuokrata useasta paikasta Ylläksellä.

Kalastus

Ylläksellä on Lappiin halajavalle kalastajalle huippukohteita jokaisena vuoden aikana. Olipa kohteenasi sitten virtaavan veden villi harjus, mahtava nousulohi rajaväylällä, kirkkaan tunturijärven suurtaimen tai pienen metsälammen raudut, niin Ylläs on sinun valintasi. Ylläksellä on lukemattomia järviä, lampia, jokia ja pikku puroja, jotka tarjoavat kalamiehille mahdollisuuden kokeilla taitojaan. Ylläkseltä on vain noin 30 minuutin ajomatka yhdelle Euroopan parhaista lohijoista, Tornion-Muonionjoelle.

Melonta

Tornio-Muoniojoessa ja monessa muussakin Ylläksen alueen joessa on nivoja eli pieniä koskia. Järvistä esimerkiksi Ylläsjärvi, Äkäslompolo sekä Kesänki- ja Luosujärvi soveltuvat melomiseen. Vinkkejä melontapaikoista saa Ylläksen ohjelmapalveluyrityksistä ja välinevuokraamoista, joista voi myös vuokrata oman kanootin tai lähteä ohjatulle melontaretkelle.

Ylläksellä pääset kokeilemaan melontaa tunturimaisemissa.

Retkeily ja patikointi

Pyörähdä Varkaankurussa Kellostapulilla! Varkaankurun luontopolku on Ylläksen alueen suosituimpia reittejä. Luontokeskus Kellokkaan pihasta lähtevä polku on pitkostettu ja porrastettu helppokulkuiseksi koko perheelle, ja sen varrelta löytyy tulistelupaikka ja kota.

Pyörähdä Varkaankurussa Kellostapulilla.

Frisbeegolf

Sport Resort Ylläs Frisbeegolf  - Ylläsjärvi (luokka AA2)

Sport Resort Ylläksen alueella sijaitsee 18 -väyläinen frisbeegolfrata. Rata sijaitsee Lapland Hotel Saagan takana. Radalla on pituutta tällä hetkellä noin  2,5km, korkeuseroa n.150m ja pisin väylä on 250m alamäkeen. Väyliä 1-5 voi pelata ns. perheratana.

Äkäslompolo DiscGolfPark  - Äkäslompolo (luokka AA1)

Rata sijaitsee Kaulavaaran alueella, Sivulantien ja Kaulavaarantien risteyksessä ja se on noin 3,2 km pitkä. Radalla on 18 koria sekä 1 lämmittelykori. Radan kiertäminen kestää noin kaksi tuntia. Radan alussa on viisikorinen perherata, kesto noin 45 minuuttia.

Ratojen käyttö on maksutonta, frisbeekiekkoja voi ostaa tai vuokrata Ylläksen urheilukaupoista.

Kokeile frisbeegolffia Lapissa, tunturimaisemissa!

Ylläksen yöttömän yön tapahtumia

12.-13.7. - Puolivilli Festivaali

Puolivilli Festivaali on elämäntapafestari, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Ylläksellä tulevana suvena. Luvassa on ympäristötaidetta, musiikkia luonnossa, villiruokaa, yrttiretkiä ja Äkäslompololaista elämänmenoa. Mukana muun muassa: Wimme Saari, Puhti, Kauko Röyhkä, Suistamon sähkö, Lapin kesä ja yötön yö.

13.-14.7. - NUTS Ylläs Pallas

Tässäpä mahdollisuus haastaa itsensä toden teolla! Ultrajuoksun kuningasmatka 134 kilometriä vie kilpailijat Ylläkseltä kansallispuiston halki Hettaan. Harrastajille on tarjolla lyhyempiä matkoja. Tapahtuma on ainoa Ultra-Trail World Tour Discovery Race -sarjan kilpailu Suomessa.

18.-22.7. - Ylläs Soikoon!

Legendaarinen tanssimusiikkitapahtuma on Ylläksen keskikesän huipennus, jonne tuhannet juhlijat saapuvat nauttimaan hyvästä musiikista ja Lapin kesän taiasta. Esiinhtyjinä on joka vuosi Suomen eturivin artisteja.

26.7. - Ylläs-Levi MTB

Ylläs-Levi MTB -kisan reitti kulkee pitkin Ylläs-Levi -maastopyöräreittiä. Lähtö tapahtuu Ylläksen päässä Kellokkaassa ja maali löytyy Levin keskustasta Zero Pointin edestä. Kokonaisuudessaan reitti on noin 50km pitkä.

 

Tutustu tästä Ylläksen majoitustarjontaan!