Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläs ja Protect Our Winters Finland yhteistyöhön

Talvi tuo leivän pöytään Ylläksellä – siksi sitä on suojeltava.

Ylläs lähtee tukemaan ilmastonmuutoksen vastaista työtä ja aloittaa yhteistyön Protect Our Winters Finlandin kanssa. Yhteistyön keskiössä on kannustaminen kulutustottumusten muutoksiin, kampanjat talvien puolustamiseksi sekä Ylläksen alueen yrittäjien rohkaiseminen entistä ympäristöystävällisempiin toimintatapoihin. 

Seitsemän tunturin Ylläs erottuu kilpailijoistaan luonnonläheisellä imagollaan. Alueen suurin kilpailuvaltti on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, joka alkaa Ylläkseltä ja jatkuu 132 kilometriä pohjoiseen, aina Hettaan asti. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa on ainutlaatuiset ulkoilumahdollisuudet ympäri vuoden.

- Luonto on Lapin kallein aarre ja sen tekee ainutlaatuiseksi alati läsnä oleva muutos. Vuoden kierto ja Lapin kahdeksan vuodenaikaa tekevät meistä uniikin matkakohteen koko maailmassa. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta säilytämme tämän ainutlaatuisuuden, sanoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Ylläs lähtee tukemaan ilmastonmuutoksen vastaista työtä ja aloittaa yhteistyön Protect Our Winters Finlandin kanssa.

Protect Our Winters Finland: Ylläksen tuki on hieno asia

Protect Our Winters (POW) Finland aktivoi talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä pelastamaan talvemme toimimalla ilmastonmuutosta vastaan.

- On mahtavaa, että Ylläs lähtee tukemaan toimintaamme. Ylläkselle on helppo tulla vähäpäästöisesti junalla ja mäet ovat Suomen mittakaavassa oma luokkaansa, toteaa POW Finlandin puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

Ylläksellä siirrytään sanoista tekoihin: Sampo Kaulasen Äkäslompolossa pyörittämän Jounin Kaupan katolle on tulossa Pohjois-Suomen suurin aurinkovoimala. Myös muita alueen yrityksiä rohkaistaan ehkäisemään ilmastonmuutosta.

- POW Finland on tehnyt pitkään esimerkillistä työtä Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten kanssa, ja nyt myös Ylläs kantaa oman kortensa kekoon, lisää Haarma.

 

LISÄTIETOJA

Janne-Juhani Haarma, toimitusjohtaja, Visit Ylläs, 0400 411 577 janne.haarma@yllas.fi
Niklas Kaskeala, puheenjohtaja, POW Finland, 050 586 6422 niklas@protectourwinters.fi

INFO

Lapin kahdeksan vuodenaikaa ovat ensilumi, kaamos, sydäntalvi, hankikanto, kevät, yötön yö, sadonkorjuu ja ruska. Vuodenaikojen jako kahdeksaan kuvastaa lappilaisen kulttuurin yhteyttä luonnon kiertoon ja siihen, että luonnon antimien käyttö on ollut tärkeässä osassa ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Ylläs on Suomen suurin hiihtokeskus, ja aluetta kiertävät yhtenäiset latuverkostot ja maastopyöräreitit lukeutuvat maailman laajimpiin. Ylläksen seitsemän tunturia ja kaksi aitoa lappilaista kylää tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja ensiluokkaiset palvelut matkailijoille ympäri vuoden. Ylläs on portti suomen suosituimpaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma.