Sulje

Sivukartta ja haku

Visma Ski Classics
Koe kansainvälinen massahiihtotapahtuma 13.4.2019

Visma Ski Classics - Ylläs-Levi 2019

Maastohiihtokauden kansainvälinen päätöstapahtuma Visma Ski Classics Ylläs-Levi kokoaa lauantaina huhtikuun 13.4.2019 jälleen yhteen niin kuntohiihtäjät kuin ammattilaiset – tule sinäkin mukaan!

Ammattihiihtäjien vaativa 70 km matka sai viime keväänä rinnalleen lyhyemmän ja helpomman vaihtoehdon, joka on suunnattu kuntohiihtäjille. Matkana on 55 km Ylläksen Äkäslompolosta Levin keskustaan ja reitti noudattaa suurimmalta osin samaa reittiä kuin pitkä matka jättäen pois alun vaativan tunturiosuuden ja lopun kovan Pyhätunturin nousun.

Ylläs-Levi on uusi pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Vuodesta 2017 alkaen tapahtuma on Visma Ski Classics -sarjan huikea päätöskisa. Kyseinen sarja on pitkän matkan hiihdon maailmancup, jossa on 12 osakilpailua Euroopassa ja yksi Kiinassa.

Lähtöajat - Ylläs-Levi 2019

Ylläsjärvi

08.25 / Naiset 70 km
09.00 / Miehet 70 km

Äkäslompolo

10.15 / Lasten kilpailu
11.00 / Naiset & Miehet 55 km

Ajanotto auki 18.00 asti.

Harjoittelu Ylläs-Levi hiihtoa varten

Ylläksellä on Suomen paras ja laajin latuverkosto, jolla on pituutta 330 km. Se tarjoaa erinomaiset olosuhteet kaikentasoisille hiihtäjille alkutalvesta loppukevääseen. Pitkä hiihtokausi mahdollistaa kunto- ja kilpaurheilijoiden pitkän ja säännöllisen harjoittelun. Ladulla kohtaat eri maiden huippuhiihtäjiä tai kotimaisten seurojen hiihtojoukkueita, joille Ylläksen latureitit ovat jo jokavuotisia harjoittelumaastoja. Hiihtopuitteet ovat omaa luokkaansa juuri hyvin hoidettujen latujen, laajan valaistuksen, lämpölatujen, monipuolisten reittien, latukahviloiden ja vivahteikkaan maaston ansiosta.

Tutustu 70km reittiin Ylläksen sähköisen reittihaun avulla!

Majoitus Ylläs-Levi hiihdon aikana

Ylläksellä on laaja majoitusvalikoima leirintämahdollisuuksista luksusmökkeihin, ja yli 23 000 vuodepaikan valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle mieluisa majoitusmahdollisuus. Lähtöpaikkojen läheisyyden ja hyvien harjoitusmahdollisuuksien ansiosta Ylläs tarjoaa helpon vaihtoehdon majoitukselle upeissa tunturinäkymissä.

Tutustu majoitustarjontaan!

Bongaa parhaat kisakatsomopaikat Ylläs-Levin katsojakartan avulla

Bongaa parhaat katsomopaikat Ylläs-Leviä varten!

Kartta © Joel Kauppinen, Ulko Oy 2018
Maastotietokanta ja vinovalovarjorasteri © Maanmittauslaitos 2017

70km lähtöpaikka, Ylläsjärvi (kartalla 1.)

Eliittihiihtäjien 70 kilometrin lähtöpaikkana toimii Sport Resort Ylläksen alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen ja alueen yrityksillä on tarjolla erilaisia purtavia, tuote-esittelyjä ja tarjouksia.

Maisemapaikat Keskisenlaki (kartalla 2.) ja Kellostapuli (kartalla 3.)

Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

Ylläs Ski Resort ja Ihmisen Rinki (kartalla 4.)

Hiihtokeskus Y1 ja Ihmisen Ringin parkkipaikoilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää (kartalla 5.)

Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. Lähtöpaikan läheisyydessä on tarjolla myös huskyajelutusta katsojille! Samalla voi käydä ihmettelemässä maailman suurinta poroa Jounin Kaupan pihassa ja poiketa ostoksille!

Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle (kartalla 6.)

Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä huollettua talvipolkua pitkin Äkäslompolon kylältä.

Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan, Kotamaja (kartalla 7.)

Kotamaja on Ylläksen latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin Äkäslompolon kylältä.  Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin.

Ylläs-Levi 55km reittikartta
Kuntohiihtäjille suunnattu Ylläs-Levin reittikartta

Ylläs-Levi 70km reittikartta
Kilpahiihtäjille suunnattu 67km reittikartta

Ylläsjärven (70km) lähtöalueen kartta

Äkäslompolon (55km) lähtöalueen kartta

Katso tästä miten saavut Ylläkselle!

Rekisteröidy kilpailuun täältä.