Sulje

Sivukartta ja haku

Uusi Vuosi Lapissa
Koe luonnon ilotulitukset Ylläksellä

Uudenvuoden aktiviteetit

Uutenavuotena tunturissa juhlitaan railakkaasti ilotulituksin ja monenlaisin menoin! Päivitämme sivulle kaikki tulevan uudenvuoden tapahtumat. Tutustu Ylläksen alueen aktiviteetteihin tällä sivulla.

Laskettelu ja lumilautailu

Uutena Vuotena voit lasketella koko perheen voimin.

Laskettelukansa tietää, ettei Ylläksen rinteille löydy kotimaasta vertaista - sekä Suomen suurin korkeusero että pisin rinne ovat Ylläksellä.

Kahden hiihtokeskuksen 63 rinteestä ja ympäröivien tuntureiden vapaalaskukohteista löytyy mäkiä kaikille laskijoille. Parkki, lastenrinteet ja hiihtokoulu lisäävät hauskanpidon kirjoa koko perheelle.

Laskettelu

Maastohiihtoa Ylläksellä, Lapissa

Koe Lapin maisemat Ylläksellä hiihtäen.

Ylläksellä usein jo marraskuussa voi hiihtää ylhäällä tunturissa olevalla niin sanotulla lämpöladulla. Lämpölatu kiertelee tunturin puurajassa, missä pakkasta on jopa puolet vähemmän kuin alempana kylissä. Paukkupakkasella kannattaakin suunnata mahdollisimman korkealla sijaitseville laduille ja kovalla tuulella taas alas kuruihin ja metsän siimekseen. Lämpölatu on valaistu ja yhdistää Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylät.

Lämpöladuille pääsee Ihmisen Ringin (4.) ja Lännentien (8.) lähtöpaikoilta.

Osta Ylläksen sähköinen Reitti- ja Latupalvelu! (10 €)

Fatbike-pyöräily

Leveärenkaiset läskipyörät sopivat täydellisesti Ylläksen maastoihin, joissa niillä voi liikkua ympäri vuoden. Paksut renkaat tekevät kyydistä tasaista ja miellyttävää jopa lumisilla tuntureilla. Talvipyöräreittejä huolletaan kuten latujakin, joten olosuhteet ovat aina parhaat mahdolliset - Ylläksen reitistö on jo sadan kilometrin mittainen. Tämä mukava harrastus sopii kaikenikäisille.

Varaa opastettu retki

Lumikenkäily

Koe tykkylumipuut Ylläksellä lumikenkäillen.

Ylläksellä on noin 50 kilometriä merkittyjä lumikenkäreittejä. Opastetuilla retkillä kuulet tarinoita tunturiluonnosta ja kylistä. Lumikenkäilyä on myös helppo kokeilla omin päin ja Ylläksellä on useita vaihtoehtoja lumikenkien vuokraamiseen.

Varaa opastettu retki

Lapin revontulet

Koe tanssivat revontulet Ylläksellä.

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä. Pukeudu siis lämpimästi, valitse kirkas yö ja mene aukealle paikalle revontuliväijyyn. Käännä selkä etelälle tai katso ylös taivaan lakipisteeseen mukavasti porontaljalla makuupussissa pötkötellen.

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22-06 marraskuusta helmikuulle. Aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi. Valojen sammutus edesauttaa revontulien katselua, sillä ne näkyvät parhaiten pimeässä.

Majoitus

Ylläksellä on laaja majoitusvalikoima hotelleista luksusmökkeihin ja leirintäalueisiin. Yli 23 000 vuodepaikan valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle mieluisa majoitus. Tutustu tarkemmin majoitusvaihtoehtoihin ja varaustietoihin valitsemalla alta olevista vaihtoehdoista!

Etsi ja varaa majoitus