Sulje

Sivukartta ja haku

Talviloma Lapissa

Ylläs on monen matkaajan lempikohde ja syitä tälle on vähintäänkin yhtä monta kuin on kävijöitäkin. Ylläs sykähdyttää luontomaisemillaan, innostaa aktiviteettipalveluillaan ja täyttää vatsat kuin odotuksetkin monipuolisella ruokatarjonnallaan. Ylläs kutsuu ihmiset nauttimaan olostaan ja unohtumattomista kokemuksista.

 

Joulukuussa kaamos värittää maiseman

Alkutalven myötä päivänvalo vähenee ja kaamos koittaa. Auringonsäteiden pilkahdukset horisontissa ovat niukkoja, mutta ainutlaatuisen värikkäitä. Kaamoksen hämärä henkii Lapin taianomaista mystiikkaa ja takkatulen ääressä ihminen voi hiljentyä luonnon mukana. Selkeinä öinä revontulet tuovat valoa pimeyteen.

 

Missä yöpyä ja miten saapua Ylläkselle?

Ylläkseltä löytyy majoitusta jokaiseen makuun. Haluatko hotellien hemmottelua aamupaloineen ja kylpylöineen vai mökkien mukavuutta oman takan ja terassin kanssa? Haluatko majoituksen syrjästä vai palveluiden vierestä? Ylläksen majoitushaun kautta löydät haluamasi. Perille pääset omalla autolla, ekologisesti junalla kyydissä ja busilla tai näppärästi lentäen. Lue lisää matkustustavoista ja aloita talvilomasi suunnittelu. 

Varaa majoitus

 

Hiihdä ja herkuttele

Hiihto ei tarvitse olla pelkkää kilometrien keräämistä ja jatkuvaa puuskuttamista. Ylläksen hiihtojen varrella on reilu 20 erämaakahvilaa. Suunnittele reittisi niin että voit nauttia lounasta yhdessä paikassa ja kahvit munkin kanssa toisessa. Ja hyvällä omallatunnolla, koska onhan hiihtäessä kaloreita kulunut! 

Lisää maastohiihdosta

 

Nauti upeista väreistä

Tunturien keskellä Äkäslompolossa kaamos kestää peräti 40 päivää, kun taas tunturien huipuilta valonpilkahduksia voi nähdä jo aiemmin. Gondolilla kuljet helposti Ylläksen huipulle ihailemaan kaamoksen väriloistoa ja sen jälkeen myös ensimmäisiä auringonnousuja ja -laskuja.

5/7-hissilipputarjous 1.12.2022 alkaen

Tee rinnepäivästäsi juuri sellainen kuin haluat. Laske rauhallisesti maisemista nauttien, temppuile parkissa, tai suuntaa offareille retkeilyhengessä. ja Suomen laajimmasta rinnevalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Jos taidot ovat päässeet ruostumaan varaa tunti hiihtokoulusta

Lisää laskettelusta

 

Pyöräillen kansallispuistoon hengittämään maailman puhtainta ilmaa

Narskuva lumi renkaiden alla, mutkittelevat reitit tunturin ympäri, erämaakahviloiden takkatuli ja illan tummuessa otsalamppujen valokiila metsässä. Niistä on talvipyöräilijän unelmapäivä tehty. Jos otat allesi sähköpyörän, niin meno muuttuu kevyeksi ja jaksat polkea vaikka useamman tunturin ympäri tai huipulle asti. Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelemme. Tähänkin jää koukkuun!

Tutustu talvipyöräilyyn

 

Lumikenkäilyä erämaan hiljaisuudessa

Lumikenkäillessä ladut ja reitit eivät rajoita kulkemista. Merkittyjä reittejä on kyllä lukuisia ja niiden tampattu pohja auttaa jaksamaan paremmin tunturin huipulle. Mutta aina voi valita oman sivupolun, kulkea koskemattomassa lumessa ja löytää erämaan hiljaisuuden. Istu tykkylumisen puun juurelle tunturimaiseman eteen ja pysähdy kuuntelemaan. Käännä katse aika ajoin kohti taivasta kunnes yht'äkkiä revontulet vangitsevat ajatuksesi ja pysäyttävät liikkeen.

Tutustu lumikenkäilyyn