Sulje

Sivukartta ja haku

Pohjoismaiden paras toivottaa tervetulleeksi talvilomalle!

Ylläs on voittanut Scandinavian Outdoor Award Travel -palkinnon Pohjoismaiden parhaana ulkoilukohteena Best outdoor destination -kategoriassa keväällä 2020.

Laske, hiihdä, pyöräile - Ylläksellä voi tehdä sitä kaikkea. Jos yksi on kiinnostunut yhdestä lajista ja toinen toisesta, voi talviloman päivät jakaa mielipuuhien mukaan. Hiihtoloma ei tarvitse tarkoittaa vain ladulla puuskuttamista. Leppoisan hiihtopäivän saa yhdistämällä hiihtoretkeen lounastauon erämaakahvilassa. Seuraavana päivänä voi lähteä koko porukalla laskettelemaan tai vuokrata sähköpyörät ja polkea kansallispuistossa – ja nauttia maailman puhtaimmasta ilmasta. Tai ehkä kokeilla lumikenkäilyä tunturin huipulle. Tykkylumen kuorruttamat puut ja silmänkantamattomiin jatkuva tunturimaisema vie taatusti mennessään. 

Missä yöpyä ja miten saapua Ylläkselle?

Ylläkseltä löytyy majoitusta jokaiseen makuun. Haluatko hotellien hemmottelua aamupaloineen ja kylpylöineen vai mökkien mukavuutta oman takan ja terassin kanssa? Pitääkö majoituksen olla syrjässä vai aivan palveluiden tuntumassa? Ylläksen majoitushaun kautta löydät helposti haluamasi. Perille pääset omalla autolla, ekologisesti autojunan kyydissä tai näppärästi lentäen. Lue lisää eri matkustusvaihtoehdoista ja aloita oman talvilomasi suunnittelu. 

Etsi majoitusta

Hiihdä ja herkuttele

Hiihto ei tarvitse olla pelkkää kilometrien keräämistä ja jatkuvaa puuskuttamista. Ylläksellä on erämaakahviloita latujen varsilla useita. Suunnittele reittisi niin että voit nauttia lounasta yhdessä paikassa ja kahvit munkin kanssa toisessa. Ja hyvällä omallatunnolla, koska onhan hiihtäessä kaloreita kulunut! 

Hiihtämään Ylläkselle

Laskettelun hurmaa pilvien yläpuolella

Tee rinnepäivästäsi juuri sellainen kuin haluat. Laske rauhallisesti maisemista nauttien, temppuile parkissa, tai suuntaa offareille retkeilyhengessä. Gondolilla pääset helposti Ylläksen huipulle ja Suomen laajimmasta rinnevalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Jos taidot ovat päässeet ruostumaan apua saa helposti hiihtokoulusta. 

Laskettelemaan Ylläkselle

Pyöräillen kansallispuistoon haukkaamaan maailman puhtainta ilmaa

Narskuva lumi renkaiden alla, mutkittelevat reitit tunturin ympäri, latukahviloiden takkatuli ja illan tummuessa otsalamppujen valokiila metsässä. Niistä on talvipyöräilijän unelmapäivä tehty. Jos otat allesi sähköpyörän, niin meno muuttuu kevyeksi ja jaksat polkea vaikka useamman tunturin ympäri tai huipulle asti. Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelemme. Tähän saattaa jäädä koukkuun!

Miten pyöräilemään?

Lumikenkäilyä erämaan hiljaisuudessa

Lumikenkäillessä ei ladut ja reitit kulkijaa rajoita. Merkittyjä polkuja löytyy kyllä lukuisia ja tampattu pohja auttaa jaksamaan paremmin tunturin huipulle. Mutta aina voi valita oman sivupolun, kulkea koskemattomassa lumessa ja löytää erämaan hiljaisuus. Istu tykkylumisen puun juurelle tunturimaiseman eteen ja pysähdy kuuntelemaan.

Lähde lumikenkäilemään

Ylläksen latukahvilat

Tutustu alla Ylläksen latukahviloihin ja suunnittele oma talviretkesi hiihtäen tai pyöräillen. Lisää vinkkejä kannattaa hakea Ylläksen reittihausta.

Ylläksen reitit