Sulje

Sivukartta ja haku

Suomen hienoin
matkailukeskus

Ylläs - Luonnollisesti Ykkönen

Yllästä ympäröivät seitsemän tunturia toivottavat sinut tervetulleiksi nauttimaan aidosta Lapin tunnelmasta ja lukuisista harrastusmahdollisuuksista. Meillä on sekä Suomen suurin hiihtokeskus että maan laajin latuverkosto. Ja mikä parasta, ympärillä on Lapin puhdas luonto, aidot, elävät Lapin kylät sekä todistetusti maailman puhtain ilma.

 

Nopea, halpa ja luotettava - OnniBussilla helposti Ylläkselle!

Reittiä F4 SKI liikennöidään Helsingistä Jyväskylän ja Oulun kautta Ylläkselle seitsemänä päivänä viikossa kumpaankin suuntaan. Liput alkaen 8,70€.

 

 

Majoituspalvelut

Ylläksellä on laaja majoitusvalikoima kotoisista mökeistä, luksusmökeistä ja hotelleista joista valita se mukavin vaihtoehto. Lisätietoa majoituksesta löydät täältä.

 

SnowVillage - Game Of Thrones®

Lapland Hotelsin viime talven ylpeydenaihe, Game of Thrones® -teemainen lumikylä, saa jatkoa ensi talvena. Ylläksen lähistölle Lainioon nousee jälleen HBO Nordicin kanssa yhteistyössä toteutettava SnowVillage, jonka pääosassa nähdään ikonisia hetkiä HBO®:n hittisarja Game of Thronesista®. Lapland Hotels odottaa lokakuun lopussa käynnistyneelle talvisesongille ennätyksellistä kasvua matkustajamääriin etenkin kansainvälisten vieraiden osalta.

Lue lisää SnowVillagesta

Game of Thrones - SnowVillage 2018-2019

 

Laskettelu Ylläksellä

Ylläksen rinteet ja ladut ovat kaikki tutkitusti käyttäjien mielestä maamme aatelia. Mahtavat 63 rinnettä takaavat monipuolisen ja runsaan tarjonnan niin lapsille kuin aikuisille, aloittelijoille sekä taitajille. Laskettelijoille, lumilautailijoille ja telemarkinkin harrastajille kaikille löytyy sopivat haasteet rinteissä ja offareilla. Ylläksellä laskettavaa riittää koko lomaviikoksi!

Ylläksen hissiliput helposti netistä ennakkoon!

 

Hiihtäminen Ylläksellä - Suomen laajimmalla latuverkostolla

Ylläs on maastohiihtäjän mekka. Suomen laajin latuverkosto ja ensiluokkainen latupalvelu takaavat loistavat harrastusmahdollisuudet. Ylläksellä hiihdetään luonnonlumilla koko kausi. Alkutalvesta avattavat latukilometrit ovat valaistuja iltakymmeneen asti ja sijaitsevat korkealla, jossa keli on pakkasilla leudompi kuin alhaalla kylissä. Hiihtolenkkien lomassa on mukava pitää taukoa ja nauttia runsaslukuisten latukahviloiden tarjonnasta kansallispuiston maisemissa.

 

Talvipyöräily Ylläksellä ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Leveärenkaiset läskipyörät sopivat täydellisesti Ylläksen maastoihin, jossa niillä voi liikkua ympäri vuoden. Paksut renkaat tekevät kyydistä tasaista ja miellyttävää jopa lumisilla tuntureilla. Talvipyöräreittejä huolletaan kuten latujakin, joten olosuhteet ovat aina parhaat mahdolliset - Ylläksen reitistö on jo sadan kilometrin mittainen.

Paperisen latukartan ja talvipyöräilykartan löydät Ylläksen alueen kaupoista.

 

Lapin revontulien bongaus Ylläksellä

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä. Pukeudu siis lämpimästi, valitse kirkas yö ja mene aukealle paikalle revontuliväijyyn. Käännä selkä etelälle tai katso ylös taivaan lakipisteeseen mukavasti porontaljalla makuupussissa pötkötellen. Lue ammattilaisen viisi vinkkiä revontulien bongaamiseen ja valokuvaamiseen.

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22.00 ja valot syttyvät klo 06.00 ajalla 1.10.2018-15.2.2019. Aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi. Tarkoituksena on edesauttaa Lapin revontulien katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä.