Sulje

Sivukartta ja haku

Sydäntalven aktiviteetit

Vuodenvaihteen jälkeen päivät alkavat hiljalleen pidentyä. Lisääntyvä valo innostaa ihmiset aktivoitumaan - Sydäntalven paukkupakkasilla voi liikkua luonnossa rauhallisemmin, leudommalla säällä kannattaa suunnata laduille ja rinteisiin. Keskellä talvea Ylläksen reiteillä on tilaa liikkua ja kylissä voi aistia kansainvälistä tunnelmaa.

Liity Facebookissa uuteen Ylläs Outdoors -ryhmään tästä! Ryhmässä jäsenet jakavat kokemuksiaan kuvin ja sanoin, kyselevät vinkkejä ja tutustuvat toisiin Ylläksen ystäviin.

Hiihtolomalla on lupa riehaantua ja rauhoittua! Hiihtolomaviikot 8, 9 ja 10 Ylläksellä tarjoaa elämyksiä kaikille ja kaikenikäisille.

Rinteissä tapahtuu - viikko 9

26.2. Dumle Day Tour
27.2. Audi Rinnerieha
27.2. Hese-tarkkuuslaskukisa
28.2. Audi rinnerieha
28.2. Rinneralli-laskukilpailu
1.3. Offarit Haltuun!
1.3. Suomi Slalom -kilpailu
2.3. Suksitestipäivä
3.3. World Telemark Day

Aktiivisen päivän päätteeksi musiikkia, huumoria tai bingoa - viikko 9

26.2. Ikärajaton nuorisodisco - Äkäshotelli
26.2. Timo Rautiainen & Ville Ojanen - Selvä Pyy
27.2. JVG - Ravintola Taiga
28.2. Otto Tolosen kitarakonsertti - Pyhän Laurin Kappeli
28.2. Tuomas Kaikkonen & Onnenkerjäläiset - Äkäshotelli
28.2. Stand Up - Ravintola Taiga
1.3. Tuomas Kaikkonen & Onnenkerjäläiset - Äkäshotelli
2.3. Ikärajaton nuorisodisco - Äkäshotelli
2.3. Perinteinen Perjantai Bingo - Ravintola Taiga
2.3. Vetonaula - Äkäshotelli
3.3. Vetonaula - Äkäshotelli
4.3. Suvi Teräsniska ja Rosette - Äkäshotelli

Luontokeskus Kellokkaassa tapahtuu - viikko 9

26.2. Lumiturvallisuustietous
27.2. Ei Pöllömpi - Lumikenkäretki lapsille
28.2. Kino Kellokas: Kaikki Oikein
1.3. Luontoilta - Raija "Raiski" Palosaari
2.3. Kino Kellokas: Veljeni Vartija
4.3. Kino Kellokas: Coco
9.3. Kino Kellokas: Varasto 2

Ylläs on aktiivisen ihmisen paratiisi

Tunturi-Lapin moni-ilmeisessä luonnossa riittää käyntikohteita. Ajatellaan vaikka Ylläksen alueen tuntureita: niillä kaikilla on oma luonteensa. Yksi on yhteistä - katto on korkealla ja seinät horisontissa.

Kelkkaile Kuerin päälle

Sydäntalvella elohopea saattaa tippua Ylläksen kylissä niin alas, että ulos ei huvita mennä. Vaikkei uskoisi, ylhäällä tunturissa on usein huomattavasti lämpimämpää. Kuertunturin huipulle pääsee moottorikelkalla nauttimaan huikeista näköaloista.

Porot

Nuo pohjoisen sherpat, auttoivat aikoinaan postinkannossa Ylläksellä. Poroihin voi tutustua lähemmin porotilavierailulla, jossa pääsee myös poroajelulle.

Fatbike-pyöräily

Leveärenkaiset läskipyörät sopivat täydellisesti Ylläksen maastoihin, joissa niillä voi liikkua ympäri vuoden. Paksut renkaat tekevät kyydistä tasaista ja miellyttävää jopa lumisilla tuntureilla. Talvipyöräreittejä huolletaan kuten latujakin, joten olosuhteet ovat aina parhaat mahdolliset - Ylläksen reitistö on jo sadan kilometrin mittainen. Tämä mukava harrastus sopii kaikenikäisille.

Nouse hissillä Ylläksen huipulle

Mahtava Yllästunturi on ansaitusti Ylläksen matkailualueen keskipiste. Suomen eteläisimmän suurtunturin huipulta avautuu upeat maisemat, ja sieltä löytyy myös Suomen korkeimmalla sijaitseva ravintola.

Hiihtokeskuksemme ylpeys, Ylläs 1 Gondoli -hissi on kaikilla mittapuilla Suomen tunturihissien ykkönen. Gondolissa kahden kilometrin matka Ylläksen huipulle, 719 metrin korkeuteen sujuu jopa seitsemässä minuutissa. Gondolihissiin on esteetön pääsy pyörätuolilla sekä lastenrattailla. Osa gondolihissin kopeista on myös koiraystävällisiä.

Avantouinti ja sauna

Ylläksellä voi saunoa tuntureiden syleilyssä Äkäslompolojärven rannassa, Suomen korkeimmalla sijaitsevassa saunassa Yllästunturin huipulla, perinteisessä savusaunassa Ylläsjärven rannassa, maailman ainoassa Gondolisaunassa tai vaikkapa Lapland Hotel Saagan Spa-osaston sähkö- tai höyrysaunassa.

Jos rohkeus riittää, niin Ylläksellä voi pulahtaa myös avantoon. Äkäslompolosta, Ylläsjärveltä ja Luosusta löytyvät upeat puitteet avantouintiin. Rantasauna ja kirkasvetinen järvi odottavat uimareita. Ylläksen yöpuun rantasaunassa mahtuu saunomaan isompikin porukka.

Luosujärven latukahviossa voi hiihtäjä nauttia mehun ja munkin lisäksi pulahtamisesta avantoon. Luosujärven latukahvioon pääset helposti myös autolla.

Huskyajelulle erämaahan

Huskyt, koirarotujen lassevirenit, ovat luotuja juoksemaan ja rakastavat sitä. Ylläksellä koiravaljakkoajelua pääsee kokeilemaan pidemmillä ja lyhyemmillä lenkeillä päivittäin lumisena aikana. Uudet karvakaverit odottavat!

Huskyt, nuo koirarotujen lassevirenit on luotu juoksemaan.

Ratsastus Ylläksellä

Ratsastusta voi harrastaa Ylläksellä ympäri vuoden. Kokopäiväretki vehreässä kesäluonnossa, kuulaan raikkaassa syyssäässä tai muutaman tunnin talvinen ratsastusretki hevosen liikkuessa lähes äänettömästi lumisessa metsässä ovat unohtumattomia kokemuksia.

Retkillä ja vaelluksilla edetään kelin, maaston ja ratsastajien kokemuksen mukaan. Valinnanvaraa on paljon ja jokainen heppahullu löytää varmasti itselleen sopivan ratsastusretken.

Täyskaatoja ja hauskanpitoa tunturin juurella

gr8 Pöllö – Ylläs on Lapin henkeen tehty 8-ratainen viihdekeilahalli, jossa ainutlaatuiset valkoiset radat hohtavat eri väreissä luoden taianomaista revontulitunnelmaa.

Viihdekeilaratakokonaisuus ja sen yhteydessä toimiva Pöllö (ski bar – lounge) muodostavat ainutlaatuiset puitteet hauskaan ja rentoon yhdessäoloon. Keilahalli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Ylläsjärven puolella gondolihissin vieressä.

Laskettelu ja lumilautailu

Laskettelukansa tietää, ettei Ylläksen rinteille löydy kotimaasta vertaista - sekä Suomen suurin korkeusero että pisin rinne ovat Ylläksellä.

Kahden hiihtokeskuksen 63 rinteestä ja ympäröivien tuntureiden vapaalaskukohteista löytyy mäkiä kaikille laskijoille. Parkki, lastenrinteet ja hiihtokoulu lisäävät hauskanpidon kirjoa koko perheelle.

Tutustu Ylläksen lumivyöryennusteeseen tästä.

Maastohiihtoa Lapissa

Ylläksellä usein jo marraskuussa pääsee hiihtämään ylhäällä tunturissa olevalla, niin sanotulla lämpöladulla. Lämpölatu kiertelee tunturin puurajassa, missä pakkasta on jopa puolet vähemmän kuin alempana kylissä. Paukkupakkasella kannattaakin suunnata mahdollisimman korkealla sijaitseville laduille ja kovalla tuulella taas alas kuruihin ja metsän siimekseen. Lämpölatu on valaistu ja yhdistää Äkäslompolon ja Ylläsjärven.

Lämpöladuille pääsee Ihmisen Ringin (4.) ja Lännentien (8.) lähtöpaikoilta.

Osta tästä Ylläksen sähköinen Reitti- ja Latupalvelu! (10€)

Revontulibongaus Ylläksellä

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä. Pukeudu siis lämpimästi, valitse kirkas yö ja mene aukealle paikalle revontuliväijyyn. Käännä selkä etelälle tai katso ylös taivaan lakipisteeseen mukavasti porontaljalla makuupussissa pötkötellen.

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22.00 ja valot syttyvät klo 06.00 ajalla 6.10.2017-23.2.2018. Aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi. Tarkoituksena on edesauttaa lapin revontulien katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä.

Lumikengillä luontoon

Ylläksellä on noin 50 kilometriä merkittyjä lumikenkäreittejä. Opastetuilla retkillä kuulet tarinoita tunturiluonnosta ja kylistä. Lumikenkäilyä on myös helppo kokeilla omin päin ja Ylläksellä on useita vaihtoehtoja lumikenkien vuokraamiseen.

Koe lapin luonto lumikenkäillen!