Sulje

Sivukartta ja haku

Sadonkorjuu
Varaudu talveen luonnon helmassa

Sadonkorjuun aktiviteetit

Sadonkorjuu tarkoittaa Lapissa marjastusta, sienestystä, metsästystä ja kalastusta. Näitä perinteitä vaalitaan ja luonnon antimia varastoidaan pitkän talven varalle.

Päivät ovat lämpimiä, yöt viileitä - revontulikausi alkaa syksyn ensimmäisinä pimeinä iltoina, ja vuoden upeimmat näytökset koetaan usein juuri tällöin.

Revontulikausi alkaa

Revontulikausi alkaa Ylläksellä jo elokuun lopulla ja jatkuu maaliskuun loppuun. Syksyn pimeät, lumettomat illat ja heijastavat vedenpinnat antavat hienot puitteet revontulien katseluun.

Ylläksen revontulikausi alkaa elokuun lopussa ja jatkuu maaliskuuhun saakka.

Lapland Classic Original -vaellus

 

 

Miltei viikon mittainen vaellustapahtuma kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston läpi. Lähtöpaikka on Hetta, ja maaliin tullaan 142 kilometriä etelämpänä, Ylläksen Äkäslompolossa. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto, joka pitää sisällään mahtavat tunturit, luonnontilaiset metsät ja monimuotoiset suot. Näet Pallastunturit – Suomen kansallismaiseman, hengität maailman puhtainta ilmaa ja tutustut kolmeen luontokeskukseen, jotka esittelevät peräpohjalaista maanviljelys- ja pohjoista poronhoitokulttuuria.

Lue tapahtumasta lisää täältä!

Ohjattu vaellus läpi Pallas-Yllästunturin kansallispuiston.

Pyöräily

Ylläksestä tuli Suomen monipuolisin ympärivuotinen pyöräilykohde, kun Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reitistö avautui kesällä 2017. Ylläkseltä alkava pyöräilyverkosto tarjoaa polkuja kaikenikäisille ja -tasoisille pyöräilijöille. Sähköavusteiset maastopyörät avaavat täysin uusia mahdollisuuksia kokea alueen ainutlaatuinen luonto. Sähköpyöriä voi vuokrata useasta paikasta Ylläksellä.

Melonta

Tornio-Muoniojoessa ja monessa muussakin Ylläksen alueen joessa on nivoja eli pieniä koskia. Järvistä esimerkiksi Ylläsjärvi, Äkäslompolo sekä Kesänki- ja Luosujärvi soveltuvat melomiseen. Vinkkejä melontapaikoista saa Ylläksen ohjelmapalveluyrityksistä ja välinevuokraamoista, joista voi myös vuokrata oman kanootin tai lähteä ohjatulle melontaretkelle.

Veden päältä saat uutta perspektiiviä Ylläksen alueen luontoon.

Retkeily ja patikointi

Pyörähdä Varkaankurussa Kellostapulilla! Varkaankurun luontopolku on Ylläksen alueen suosituimpia reittejä. Luontokeskus Kellokkaan pihasta lähtevä polku on pitkostettu ja porrastettu helppokulkuiseksi koko perheelle, ja sen varrelta löytyy tulistelupaikka ja kota.

Pyörähdä sadonkorjuun aika kansallispuiston maisemissa!

Kalastus

Ylläksellä on Lappiin halajavalle kalastajalle huippukohteita jokaisena vuoden aikana. Olipa kohteenasi sitten virtaavan veden villi harjus, mahtava nousulohi rajaväylällä, kirkkaan tunturijärven suurtaimen tai pienen metsälammen raudut, niin Ylläs on sinun valintasi. Ylläksellä on lukemattomia järviä, lampia, jokia ja pikku puroja, jotka tarjoavat kalamiehille mahdollisuuden kokeilla taitojaan. Ylläkseltä on vain noin 30 minuutin ajomatka yhdelle Euroopan parhaista lohijoista, Tornion-Muonionjoelle.

 

Tutustu tästä Ylläksen alueen majoitustarjontaan!