Sulje

Sivukartta ja haku

Kivaa Tekemistä tutustui Ylläksen perhekohteisiin

Kivaa Tekemistä tutustui Ylläksen perhekohteisiin

Ylläs on yksi Pohjoismaiden isoimmista hiihtokeskuksista niin rinne- kuin latukilometreillä mitattuna. Ylläkseltä löytyy yllättävän paljon tekemistä ja näkemistä lapsille myös lumisesongin ulkopuolella.

Konijänkän kotieläinpiha

Vierailimme Äkäslompolon kylätaajamassa sijaitsevalla Konijänkän Kotieläinpihalla. Vuonna 2005 perustettu tila erottuu Ylläksen kohteista edukseen ollen avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös sesonkien ulkopuolella.

Eläimiä tilalla on n. 300 ja erilaisia eläinlajeja jopa lähes 100. Konijänkällä on myös kiva leikkipaikka lapsille trampoliineineen. Ratsastuksesta kiinnostuneille on tarjolla niin poniratsastusta, ratsastusretkiä kuin ratsastusopetusta ja -leirejä, jossa lapset yöpyvät tilalla ja osallistuvat hevosten hoitoon. Talvisin on mahdollisuus hevosreki-, poro- ja koiravaljakkoajeluun sekä lasten moottorikelkkailuun. Sesonkina lapsille järjestetään puuhapäiviä.

Frisbeegolf

Ylläkseltä löytyy kaksi 18-väyläistä frisbeegolfrataa. Sport Resort Ylläs Frisbeegolf on Ylläsjärven puolella tunturin rinteillä. Yllästunturin länsipuolella Äkäslompolossa on puolestaan Äkäslompolo DiscGolfPark. Molemmilla radoilla on radan aluksi 5-korinen perherata.

Luontokeskus Kellokas

Kellokas on Metsähallituksen ylläpitämä luontokeskus näyttelyineen. Perusnäyttely ”Meän elämää” kertoo Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reunamilla olevista kylistä, niiden ihmisistä ja elämänmenosta. Lapsille on näyttelyyn liittyviä luontotehtäviä suomeksi ja ruotsiksi.

Luontokeskus Kellokkaan yhteydessä on myös kirjasto ja elokuvateatteri Kino Kellokas. Pihapiirin Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämään. Kellokkaassa järjestetään myös kivoja tapahtumia.

Fatbike-pyöräilyä kansallispuiston maisemissa

Pääsimme kokeilemaan Fatbike-pyöräilyä Ylläksen maastopyöräilyreiteillä. Merkittyjä reittejä on n. 150 km ja niistä on saatavilla myös oma kartta. Talvella merkittyjä reittejä on n. 70 km.

Fatbikellä oli todella kiva ja miellyttävä ajaa. Maisemat vaihtuivat nopeasti ja paksujen renkaiden ansiosta meno oli pehmeää. Reitit kannattaa valita oman kuntotason mukaan. Laji sopii myös lapsille, mutta vaatii hieman enemmän tasapainoa ja kehonhallintaa kuin tavallinen pyöräily. 

Fatbike-pyöriä on mahdollista vuokrata mm. Äkäslompolo SportShopista. Vuokrahinta menopeleille on kohtuullinen, 35 euroa päivässä. Viikkohinta on 100 euroa.

Hohtokeilausta Ylläsjärvellä

Ylläsjärven puolella, n. 15 km Äkäslompolon kylästä, sijaitsee Ravintola Pöllö Ski Bar & viihdekeilahalli gr8, Sport Resort Ylläksen rinteiden ja gondolihissin juurella. Pöllö tarjoaa sesonkikausilla itse tehtyjä vohveleita, kanakoreja, makkarakoreja ja päivän keittoa.

Keilauksen lomassa sai ihastella seinälle heijastettuja revontulia ja Lapin maisemia riippumatta säästä ulkona. Lapsia varten radoille sai laidat.

Ylläsjärven hiihtokeskuksessa sijaitsee myös Kylpylä Ylläs Saaga, Lapland Hotel Saagan yhteydessä. Leikkipaikoista, sopivista retkeilyreiteistä lapsille ja muusta kivasta tekemisestä Ylläksellä voi lukea lisää laajemmasta artikkelista.

Kuvat: KivaaTekemistä.fi

KivaaTekemistä.fi on valtakunnallinen vapaa-ajan media ja hakupalvelu.