Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen kevään aktiviteetit

Kevään edetessä lumi sulaa ja vesi solisee pieninä puroina tuntureilta kohti järviä ja jokia, joiden jäät tekevät lähtöään. Porot vasovat ja muuttolinnut palaavat Lappiin talven matkoiltaan. Touko-kesäkuun raikkaissa keleissä retkeillessä voi miltei silmin havaita, kun luonto heräilee talven horroksesta kesän kukoistukseen.

Eläimet tuovat elämää kyliin

Porot seuraavat ikiaikaista vuoden kiertoa ja hakeutuvat keväisin alas kyliin, jossa kulkeminen lumien sulaessa tuntureilta. Sekä Ylläsjärvellä että Äkäslompolossa on lintutornit, joista voi bongailla talven jälkeen siivekkäitä paluumuuttajia hienoissa maisemissa.

Tuntureilla lumi sulaa ja kylissä on porojen helpompi liikkua

Hiihdä juhannuksena Lainiolla

Lainitunturin luoteissivulta löytyy Lumikuru, joka on nimensä mukaisesti hyvä paikka vaikkapa juhannushiihdolle. Kurun lähistöllä voi ihailla myös jääkauden jälkiä, sillä tunturinrinnettä vyöttää toistasataa lieveuomaa.

Pilkkiminen ja jokikalastus

Pilkkireissulla järven jäällä raikkaasta ilmasta voi nauttia ihan jokainen, vaikkei kalastus kummemmin nappaisikaan. Pyhäjärvi mahtavan Pyhätunturin kupeessa on loistava kohde pilkkiretkelle.

Jäiden lähdettyä Ylläksen lähialueen järvet ja joet ovat otollisia kalapaikkoja. Kalaretkiä, opastusta ja välineitä on saatavilla ohjelmapalveluyrityksiltä. Kalastuslupia myy Metsähallitus (Eräluvat-palvelu verkossa).

Ylläkseltä löytyy loistavat puitteet kevätkalastukselle

Ylläksen majoituspalvelut

Ylläksellä on laaja majoitusvalikoima leirintämahdollisuuksista luksusmökkeihin, ja yli 23 000 vuodepaikan valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle mieluisa majoitusmahdollisuus.

Tutustu tästä Ylläksen laajaan majoitustarjontaan!