Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen joulu
Auringonsäteiden pilkahdukset horisontissa ovat niukkoja, mutta ainutlaatuisen värikkäitä.

Joulun aktiviteetit

Joulu Lapissa on unohtumaton juhla: korkeat nietokset ja kaamoksen hiljaisuus ja värit luovat oikean joulutunnelman. Uutenavuotena tunturissa juhlitaan railakkaasti ilotulituksin ja monenlaisin menoin!

Joulu Lapissa on unohtumaton juhla.

SnowVillage - Game Of Thrones®

Lapland Hotelsin viime talven ylpeydenaihe, Game of Thrones® -teemainen lumikylä, saa jatkoa ensi talvena. Ylläksen lähistölle Lainioon nousee jälleen HBO Nordicin kanssa yhteistyössä toteutettava SnowVillage, jonka pääosassa nähdään ikonisia hetkiä HBO®:n hittisarja Game of Thronesista®. Lapland Hotels odottaa lokakuun lopussa käynnistyneelle talvisesongille ennätyksellistä kasvua matkustajamääriin etenkin kansainvälisten vieraiden osalta.

Virallinen avajaispäivä on 12.12.2018.

Game Of Thrones - SnowVillage 2018-2019

Laskettelu ja lumilautailu

Laskettelukansa tietää, ettei Ylläksen rinteille löydy kotimaasta vertaista - sekä Suomen suurin korkeusero errä pisin rinne ovat Ylläksellä.

Kahden hiihtokeskuksen 63 rinteestä ja ympäröivien tuntureiden vapaalaskukohteista löytyy mäkiä kaikille laskijoille. Parkki, lastenrinteet ja hiihtokoulu lisäävät hauskanpidon kirjoa koko perheelle.

Tutustu Ylläksen lumivyöryennusteeseen tästä.

Hissien aukioloajat

Kauden alusta - 21.12.2018 klo 10.00 - 17.00
22.12.2018 - 05.01.2019 klo 10.00 - 19.00

Laskukansa tietää, ettei Ylläksen rinteille löydy kotimaasta vertaista.

Maastohiihtoa Lapissa

Ylläksellä usein jo marraskuussa pääsee hiihtämään ylhäällä tunturissa olevalla, niin sanotulla lämpöladulla. Lämpölatu kiertelee tunturin puurajassa, missä pakkasta on jopa puolet vähemmän kuin alempana kylissä. Paukkupakkasella kannattaakin suunnata mahdollisimman korkealla sijaitseville laduille ja kovalla tuulella taas alas kuruihin ja metsän siimekseen. Lämpölatu on valaistu ja yhdistää Äkäslompolon ja Ylläsjärven.

Lämpöladuille pääsee Ihmisen Ringin (4.) ja Lännentien (8.) lähtöpaikoilta.

Osta tästä Ylläksen sähköinen Reitti- ja Latupalvelu! (10€)

Ylläksellä on Suomen paras ja laajin latuverkosto, jolla on pituutta 330 km.

Lapin revontulet

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä. Pukeudu siis lämpimästi, valitse kirkas yö ja mene aukealle paikalle revontuliväijyyn. Käännä selkä etelälle tai katso ylös taivaan lakipisteeseen mukavasti porontaljalla makuupussissa pötkötellen.

Revontulikaudella katuvalot sammutetaan joka ilta klo 22-06. Tätä aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi. Tarkoituksena on edesauttaa Lapin revontulien katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä.

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä.