Sulje

Sivukartta ja haku

Koe tunturin kimaltavat keväthanget

Kevättalvella Ylläs tulvii valoa, kun auringonsäteet heijastuvat kirkkailta valkoisilta hangilta.

Hankikanto on upeaa aikaa tunturissa niin rinteissä, laduilla kuin luontoreiteillä: hyväntuuliset ulkoilijat nauttivat olostaan kupposella kuumaa repusta tai latukahvilasta, ja metsän eläimetkin tepastelevat kylille ihmettelemään kevään kuhinaa.

 

Tilaa liikkua

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Ylläkselle. Ylläkselle on turvallista tulla, kun noudattaa valtakunnallisia viranomaisohjeita koronaturvallisuuteen liittyen. Nämä ohjeet ovat myös alueella jaossa, niistä tiedotetaan aktiivisesti ja niihin on yrityksissä sitouduttu.

Koronainfo

 

Missä yöpyä ja miten saapua Ylläkselle?

Ylläkseltä löytyy majoitusta jokaiseen makuun. Haluatko hotellien hemmottelua aamupaloineen ja kylpylöineen vai mökkien mukavuutta oman takan ja terassin kanssa? Haluatko majoituksen syrjästä vai palveluiden vierestä? Ylläksen majoitushaun kautta löydät haluamasi. Perille pääset omalla autolla, ekologisesti junalla kyydissä ja busilla tai näppärästi lentäen. Lue lisää matkustustavoista ja aloita talvilomasi suunnittelu. 

Varaa majoitus

 

Hiihdä ja herkuttele

Hiihto ei tarvitse olla pelkkää kilometrien keräämistä ja jatkuvaa puuskuttamista. Ylläksen hiihtojen varrella on reilu 20 erämaakahvilaa. Suunnittele reittisi niin että voit nauttia lounasta yhdessä paikassa ja kahvit munkin kanssa toisessa. Ja hyvällä omallatunnolla, koska onhan hiihtäessä kaloreita kulunut! 

Lisää maastohiihdosta

 

Laskettelun hurmaa pilvien yläpuolella

Tee rinnepäivästäsi juuri sellainen kuin haluat. Laske rauhallisesti maisemista nauttien, temppuile parkissa, tai suuntaa offareille retkeilyhengessä. Gondolilla kuljet helposti Ylläksen huipulle ja Suomen laajimmasta rinnevalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Jos taidot ovat päässeet ruostumaan varaa tunti hiihtokoulusta

Lisää laskettelusta

 

Pyöräillen kansallispuistoon hengittämään maailman puhtainta ilmaa

Narskuva lumi renkaiden alla, mutkittelevat reitit tunturin ympäri, erämaakahviloiden takkatuli ja illan tummuessa otsalamppujen valokiila metsässä. Niistä on talvipyöräilijän unelmapäivä tehty. Jos otat allesi sähköpyörän, niin meno muuttuu kevyeksi ja jaksat polkea vaikka useamman tunturin ympäri tai huipulle asti. Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelemme. Tähänkin jää koukkuun!

Tutustu talvipyöräilyyn

 

Lumikenkäilyä erämaan hiljaisuudessa

Lumikenkäillessä ladut ja reitit eivät rajoita kulkemista. Merkittyjä reittejä on kyllä lukuisia ja niiden tampattu pohja auttaa jaksamaan paremmin tunturin huipulle. Mutta aina voi valita oman sivupolun, kulkea koskemattomassa lumessa ja löytää erämaan hiljaisuuden. Istu tykkylumisen puun juurelle tunturimaiseman eteen ja pysähdy kuuntelemaan.

Tutustu lumikenkäilyyn