Ylläs Aurora ja Twilight

 

Missä revontulet näkyvät?

Uusi Ylläs Aurora revontulisovellus kertoo sijainnin!
Ylläs Aurora -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android-laitteille Google Play -sovelluskaupasta, Windows-puhelimille Windows Phone Store -sovelluskaupasta sekä IPhonelle App Storesta.  Sovellus perustuu sosiaaliseen mediaan ja kaikki sovelluksen ladanneet saavat ilmoituksen, kun joku ilmoittaa nähneensä revontulet. Samalla sovellus paikantaa sekä lähettäjän, että ilmoituksen saajan. Revontulihavaintoja voi lähettää vain Ylläksen alueella, ilmoituksen voi saada missä vain.

Ylläs Twilight

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22:00 ja valot syttyvät aamulla klo 06:00 ajalla 1.10.2014-13.2.2015 . Aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi.

Tarkoituksena on edesauttaa revontulten katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä. Revontulet näkyvät parhaiten pohjoisella taivaalla silloin, kun taivas on kirkas ja pilvetön. Parasta revontulten katseluaikaa ovat tunnit keskiyön molemmin puolin. Myös tähtitaivas, kuu ja valkoinen hanki valaisevat yötä.

Turvallisuushuomioita
Lähtiessänne ulos pimeällä revontulia ja tähtitaivasta ihailemaan, kehotamme liikkumaan jalankulkuväylillä. Jos mahdollista, käytä heijastinta sekä otsalamppua, jolloin autolla liikkuvat erottavat Sinut paremmin.

Elämyksellistä lomaa Ylläksellä!

Aktiviteetit

Pyhätunturi

Monilakinen Pyhätunturi on houkutteleva retkikohde yläilmoissa viihtyvälle – vaikka tunturi ei ole metreissä korkea, niin sen laajalla paljak...

Lue lisää

Vinkki