Sulje

Sivukartta ja haku

Kaamoksen aktiviteetit

Alkutalven myötä päivänvalo vähenee ja kaamos koittaa. Auringonsäteiden pilkahdukset horiasontissa ovat niukkoja, mutta ainutlaatuisen värikkäitä.

Kaamoksen hämärä henkii Lapin tainomaista mystiikkaa ja takkatulen ääressä ihminen voi hiljentyä luonnon mukana. Selkeinä öinä revontulet tuovat valoa pimeyteen.

Laskettelu ja lumilautailu

Laskettelukansa tietää, ettei Ylläksen rinteille löydy kotimaasta vertaista - sekä Suomen suurin korkeusero errä pisin rinne ovat Ylläksellä.

Kahden hiihtokeskuksen 63 rinteestä ja ympäröivien tuntureiden vapaalaskukohteista löytyy mäkiä kaikille laskijoille. Parkki, lastenrinteet ja hiihtokoulu lisäävät hauskanpidon kirjoa koko perheelle.

Hissien aukioloajat

18.11.2017 - 22.12.2017 klo 10.00 - 17.00
23.12.2017 - 06.01.2018 klo 10.00 - 19.00

Laskukansa tietää, ettei Ylläksen rinteille löydy kotimaasta vertaista.

Huskyajelulle kaamostunnelmissa

Huskyt, koirarotujen lassevirenit, ovat luotuja juoksemaan ja rakastavat sitä. Ylläksellä koiravaljakkoajelua pääsee kokeilemaan pidemmillä ja lyhyemmillä lenkeillä päivittäin lumisena aikana. Uudet karvakaverit odottavat!

Ylläksellä koiravaljakkoajelua pääsee kokeilemaan pidemmillä ja lyhyemmillä lenkeillä.

Joulu ja Uusivuosi

Joulu Lapissa on unohtumaton juhla: korkeat nietokset ja kaamoksen hiljaisuus ja värit luovat oikean joulutunnelman. Uutenavuotena tunturissa juhlitaan railakkaasti ilotulituksin ja monenlaisin menoin!

Joulupukkia pääset tapaamaan Revontuliravintola Poron yhteydessä olevassa Käsityöpirtissä

Pe 15.12. klo 17-19
Pe 22.12. klo 17-19
Su 24.12. klo 13.30-16
Ma 25.12. klo 14-16
Pe 29.12. klo 17-19
Ma 1.1. klo 17-19
Pe 5.1. klo 17-19

Joulupukin tapaaminen maksaa 6€/hlö ja alle 2 vuotiaat maksutta. Vierailu Joukupukin luokse tapahtuu perheittäin ja valokuvia voi ottaa vapaasti. Etukäteisvarausta ei tarvitse tehdä.

Joulu Lapissa on unohtumaton juhla.

Maastohiihto Lapissa

Ylläksellä usein jo marraskuussa pääsee hiihtämään ylhäällä tunturissa olevalla, niin sanotulla lämpöladulla. Lämpölatu kiertelee tunturin puurajassa, missä pakkasta on jopa puolet vähemmän kuin alempana kylissä. Paukkupakkasella kannattaakin suunnata mahdollisimman korkealla sijaitseville laduille ja kovalla tuulella taas alas kuruihin ja metsän siimekseen. Lämpölatu on valaistu ja yhdistää Äkäslompolon ja Ylläsjärven.

Lämpöladuille pääsee Ihmisen Ringin (4.) ja Lännentien (8.) lähtöpaikoilta.

Osta tästä Ylläksen sähköinen Reitti- ja Latupalvelu! (10€)

Ylläksellä on Suomen paras ja laajin latuverkosto, jolla on pituutta 330 km.

Kulttuuria Galleria Kellokkaassa

Äkäslompolon luontokeskus Kellokkaassa pääsee tutustumaan lappilaiseen taiteeseen. Galleria Kellokkaan vaihtuvat näyttelyt esittelevät teoksia niin nousevilta taiteilijoilta kuin vanhoilta konkareilta.

Äkäslompolon luontokeskus Kellokkaassa pääsee tutustumaan lappilaiseen taiteeseen.

Lapin revontulet

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä. Pukeudu siis lämpimästi, valitse kirkas yö ja mene aukealle paikalle revontuliväijyyn. Käännä selkä etelälle tai katso ylös taivaan lakipisteeseen mukavasti porontaljalla makuupussissa pötkötellen.

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22.00 ja valot syttyvät klo 06.00 ajalla 6.10.2017-23.2.2018. Aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi. Tarkoituksena on edesauttaa lapin revontulien katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä.

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä.