Sulje

Sivukartta ja haku

Saapuminen Ylläkselle

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa noin 150 km napapiirin pohjoispuolella. Auton lisäksi Ylläkselle pääsee junalla, bussilla ja lentäen.

 

Junalla Kolariin
 

Autoyöjunalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa noin 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikatauluja mukaillen. Bussilippujen hinnat ovat: aikuinen 12,60€, lapsi alle 12v. 6,30€ ja lapset alle 4v. veloituksetta. Katso alta tarkemmat junayhteystiedot.

 • Suunnassa Helsinki-Kolari junien kulkukaudet on rytmitetty Helsingin lähtöpäivien mukaan (Kolari + yksi päivä)
 • Suunnassa Kolari-Helsinki kulkukaudet näkyvät reaaliajassa
 • Tällä kaudella junien vuorotarjonta on kolme junaa viikossa, tulo Kolariin ja lähtö Kolarista torstaina, lauantaina ja sunnuntaina.
 • Tuloaika Kolariin on 8.48 ja lähtöaika 18.20.
 • Junabussiaikataulun koosteessa näkyy erikseen suunnat Kolari ras - Ylläs ja Ylläs - Kolari ras
 • Bussiyritysten kesken liikenne hoidetaan seuraavasti:

  Tunturilinjat Oy kesäkuu, elokuu, lokakuu ja joulukuu

  Eskelisen Lapin Linjat Oy heinäkuu, syyskuu ja marraskuu

  Rundgren Ky joulukuu

 • Molemmissa suunnissa on käytössä joulukuuta lukuun ottamatta yksi reitti Kolari ras-Äkäslompolo-Ylläsjärvi-Levi.

 • Joulukuusta alkaen liikenne hoidetaan kahdella bussilla kahdella eri reitillä: 1.  Kolari ras-Äkäslompolo-Ylläsjärvi 2.  Kolari ras-Ylläsjärvi-Levi

 

Lentäen Kittilään
 

Kittilän lentoasema on vain puolen tunnin matkan päässä Ylläkseltä. Ylläsjärvelle on 40 km ja Äkäslompoloon 55 km. Suora lento Helsingistä Kittilään kestää puolitoista tuntia. Helsingistä Kittilän lentoasemalle lentävät Finnair ja Norwegian.

Kittilän lentokentältä on linja-autokuljetus molempiin kyliin. Lentokenttäbussi liikennöi kaikilta kotimaan reittilennoilta välillä Äkäslompolo - Ylläsjärvi - Kittilän lentoasema - Ylläsjärvi - Äkäslompolo sesonkien aikaan, ja toukokuusta elokuuhun kutsuliikenteenä. Kutsuliikenteeseen varaukset tulee tehdä viimeistään lentoa edeltävänä päivänä. Tarkemmat tiedot yhteyksistä ja kutsulinjavaraukset p. 0200 14919 (1,17 € + pvm) tai sähköpostilla osoitteeseen yllaskutsuliikenne@hotmail.com. Yhdensuuntaisen kuljetuksen hinta on Äkäslompolosta Kittilän lentokentälle 15.10€/aikuinen ja 7,60€/lapsi alle 12v. sekä Ylläsjärveltä Kittilän lentokentälle 12,60€/aikuinen ja 6,30€/lapsi alle 12v. Lentokenttäbussin aikataulun löydät  Liikennöitsijä V. Rundgrenin sivuilta.

 

Bussilla Ylläkselle


Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Matkahuollon kotisivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen väliä uudella reitillään. 

 

Autolla Ylläkselle


Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja käänny siitä oikealle tielle nro 939 Ylläsjärvelle tai 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon.

Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.