Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläs Around

Ylläksen liikkumisen palvelut on kesätauolla ja jatkunnee talvisesongin alkaessa joulukuun 2017 alussa!

Reititys, aikataulut  ja lipun osto!

Ylläs Around - Liikkumisen palvelu - auttaa sinua siirtymään paikasta toiseen Ylläksen alueella. Älypuhelinsovelluksen avulla voit hakea eri vaihtoehdot haluamallesi reitille, sekä näet tarjolla olevat kulkuvälineet. Voit sen jälkeen ostaa lipun matkallesi linja-autolla, taksilla tai niiden yhdistelmällä. Ja mikäli sallit taksin kyytiin muitakin, teet matkasi hieman edullisemmin!

Syötä lähtöpaikka ja määränpää, jonne olet menossa. Anna päivämäärä ja kellonaika, jolloin haluat lähteä matkalle. Saat näkyviin vaihtoehtoiset kulkumuodot.

Kokeile ja lataa sovellus älypuhelimeesi tästä:

       

Esimerkkejä matkoista, joita voit tehdä. Palvelu näyttää hinnat:

- Kittilän lentokentältä tai Kolarin rautatieasemalta mökkiin, ensin linja-autolla, josta vaihto taksiin. Kun teet tilauksen Ylläs Around -sovelluksen kautta, on taksi valmiiksi odottamassa linja-auton saapuessa Ylläkselle. Yhteydet löytyy kaikilta lennoilta ja junavuoroilta.
- Kimppataksilla majoituksesta Lainion lumikylään. Tämä vain maanantaisin ja torstaisin. Mikäli muitakin on menossa samaan aikaan, matkustatte kimpassa edullisemmin.
- Majoituksesta Konijänkän kotieläinpihalle (Konijänkälle vain maanantaisin ja torstaisin, muulloin Huminan eteen, josta 500 m kävely) tai kauppaan. Sesonkina Ylläksen alueella liikkuu lentokenttä-, juna- ja skibusseja yli 50  vuoroa päivässä. Niillä voi matkustaa myös lyhyitä kylän sisäisiä matkoja.

HUOM! Lentokenttä- ja junabussiin ei voi nousta laskettelumonot jalassa.

Ylläs Around on liikkumisen palvelun kokeilu, jonka on mahdollistanut Liikennevirasto, Kolarin kunta ja Ylläksen Matkailuyhdistys sekä Sonera. Tarkoituksena on toteuttaa liikkumisen palvelut Ylläksellä niin, että matkailija voisi lomailla ja käyttää koko alueen monipuolisia palveluita ilman omaa autoa. Palvelua pyritään laajentamaan vähitellen siten, että tulevaisuudessa koko matkan ketjun kotiovelta loma-asunnon ovelle voisi ostaa samasta sovelluksesta ja matkan tehdä yhdellä tunnisteella. Myös paikallisliikennettä pyritään kehittämään niin, että se voisi joskus sisältyä majoituksen hintaan.

Kokeilun ensimmäinen vaihe toteutettiin keväällä 2016. Talvikauden 2016 - 2017 palvelu toimii marraskuun lopusta vappuun.

Lisätiedot ja kommentit voit lähettää osoitteeseen yllasaround@yllas.fi