Sulje

Sivukartta ja haku

Kuljetukset ja yhteydet

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa noin 150 km napapiirin pohjoispuolella. Auton lisäksi Ylläkselle pääsee junalla, bussilla ja lentäen. Mikäli valitset julkisen yhteyden, katso tästä linkistä, miten matkaat viimeisen osuuden jukiselta kulkuvälineeltä majoitukseesi:

GET MOBILE IN YLLÄS

Junalla Kolariin
Autoyöjunalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa noin 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikatauluja mukaillen. Bussilippujen hinnat ovat: aikuinen 12,60€, lapsi alle 12v. 6,30€ ja lapset alle 4v. veloituksetta. Katso alta tarkemmat junayhteystiedot.

  • Suunnassa Helsinki-Kolari junien kulkukaudet on rytmitetty Helsingin lähtöpäivien mukaan (Kolari + yksi päivä)
  • Suunnassa Kolari-Helsinki kulkukaudet näkyvät reaaliajassa
  • Aikaisemmin helmikuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin lauantaisin liikennöinyt kolmas junapari P 271/268 on lopetettu
  • Junapari P 263/262 liikennöi nyt jouluajan liikenteessä vain joka toinen päivä, aikaisemmin liikenne oli jokapäiväinen, ajalla 11.2.-22.4. junapari kulkee lauantaisin
  • Pääjunan P 269 / P 270/272 jokapäiväinen liikenne on käytössä 15.12.-9.1. ja 25.1.-23.4.
  • Myös aikatauluissa on muutoksia.  Molemmat junat saapuvat Kolariin uusilla ajoilla klo 8.56 ja 10.48.  Kolarista lähtöajat ovat klo 15.25 ja 18.20.
  • Junabussiaikataulun koosteessa näkyy erikseen suunnat Kolari ras - Ylläs ja Ylläs - Kolari ras
  • 19.12.-1.5. käytössä ovat kaksi pääreittiä Kolari ras - Äkäslompolo -Ylläsjärvi, hotelli Ylläsrinne ja Kolari ras - Ylläsjärvi, Otsonpesä - Levi
  • Sesonkiaikana lauantaisin 18.2.-8.4. käytössä on lisäksi omat reitit Kolari ras - Äkäslompolo ja Kolari ras - Ylläsjärvi - Äkäslompolo. Nämä erilliset reitit ajetaan vain Kolarin junilta, ei Kolarin junille.

Lentäen Kittilään
Kittilän lentoasema on vain puolen tunnin matkan päässä Ylläkseltä. Ylläsjärvelle on 40 km ja Äkäslompoloon 55 km.  Suora lento Helsingistä Kittilään kestää puolitoista tuntia. Helsingistä Kittilän lentoasemalle lentävät Finnair, Norwegian.

Kittilän lentokentältä on linja-autokuljetus molempiin kyliin. Lentokenttäbussi liikennöi kaikilta kotimaan reittilennoilta välillä Äkäslompolo - Ylläsjärvi - Kittilän lentoasema - Ylläsjärvi - Äkäslompolo sesonkien aikaan, ja toukokuusta elokuuhun kutsuliikenteenä. Kutsuliikenteeseen varaukset tulee tehdä viimeistään lentoa edeltävänä päivänä. Tarkemmat tiedot yhteyksistä ja kutsulinjavaraukset p. 0200 14919 (1,17 € + pvm) tai sähköpostilla osoitteeseen yllaskutsuliikenne@hotmail.com. Yhdensuuntaisen kuljetuksen hinta on Äkäslompolosta Kittilän lentokentälle 15.10€/aikuinen ja 7,60€/lapsi alle 12v. sekä Ylläsjärveltä Kittilän lentokentälle 12,60€/aikuinen ja 6,30€/lapsi alle 12v. Lentokenttäbussin aikataulun löydät  Liikennöitsijä V. Rundgrenin sivuilta.

Bussilla Ylläkselle
Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Matkahuollon kotisivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen väliä uudella reitillään. 

Autolla
Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja käänny siitä oikealle tielle nro 939 Ylläsjärvelle tai 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon.

Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.  

Ylläksen alueensisäisestä liikenteestä löydät lisää kohdasta kuljetuspalvelut.