Sulje

Sivukartta ja haku

Talvipyöräily

Ylläksellä on loistavat mahdollisuudet harrastaa maastopyöräilyä talvella. Paksupyöräisillä Fatbike-pyörillä voi pyöräillä Ylläksellä ympäri vuoden. Paksu pyörä tekee menosta tasaista ja miellyttävää, vaikka reitti olisikin epätasainen ja pehmeä.

Ylläksellä on huollettuja talvipyöräily/talvikävelyreittejä sekä merkittyjä lumikenkäreittejä. Ajettavaa löytyy sekä aloittelijoille että kokeneemmalle kuskille. Ylläksellä voit polkea muun muassa Kukastunturin huipulle, Yllästunturin puolelta toiselle, suojaisissa metsissä ja kuruissa, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa - vaihtoehtoja on monia.

Kuten aina talviretkeilyssä, on tärkeää huolehtia tarvittavista varusteista ja oikeasta pukeutumisesta. Moottorikelkkareiteillä ja hiihtoladuilla pyöräileminen on turvallisuussyistä kielletty. Talvipyöräilyyn, talvikävelyyn tai lumikenkäilyyn soveltuvat talvipolut on merkitty sinisillä merkkauskepeillä ja reittien aloituspisteissä on lumikenkäily- ja talvipyöräilysymboli sinisellä tai ruskealla pohjalla.

Otathan huomioon että myös huolletut reitit voivat olla esim. lumipyryn jälkeen pehmeitä ja epätasaisia. Reitit voivat olla osittain kapeita joten huomioithan muut reittien käyttäjät väistämällä ja tarvittaessa taluttamalla pyörää ohitustilanteessa.

Yhdistetyt lumikenkä- ja talvipyöräilyreitit on merkitty sinisillä aurauskepeillä ja lähtöpisteistä löydät lumikenkäilijän ja pyöräilijän symbolin ruskealla pohjalla. 

Huolletut Talvipyöräily-/talvikävelyreitit Ylläksellä

1. Jounin Kauppa - Kesänkijärvi - Kesängin keidas - Latvamaja - Kahvikeidas - Sport Resort Ylläs
2. Ylläsjärven Tunturihotelli - Aurinkotupa
3. Karilan Navettagalleria - Kotamaja
4. Karilan Navettagalleria - Hangaskurun laavu - Latvamaja - Kesängin Keidas - Jounin Kauppa
5. Peurakaltio - Äkäsmylly
 

Merkityt lumikenkäreitit/talvipyöräilyreitit Ylläksellä

Myös merkityillä lumikenkäreiteillä voi pyöräillä. Lumikenkäreittejä ei huolleta kelkalla joten ne ovat reitteinä haastavampia ja soveltuvat kokeneille pyöräilijöille.

6.  Aurinkotupa - Pikkulaki 
7. Aurinkotupa - Sport Resort Ylläs
8. Sport Resort Ylläs - Pikkulaki
9. Yllästunturin Luontokeskus Kellokas - Varkaankuru - Jokerikuppila
10. Yllästunturin Luontokeskus Kellokas - Kesängin keidas
11. Jounin Kauppa - Karilan Navettagalleria - Kukastunturi - Elämänluukku
12. Elämänluukku - Äkässaivo - Peurakaltio

Tarkemmat tiedot reiteistä löydät Ylläksen Talviurheilukartasta joka on ostettavissa paikallisista yrityksistä ja Kellokkaan matkailuinfosta. Kartan hinta on 10€. Kartan tuotto käytetään latujen ja reittien ylläpitoon ja kehittämiseen. Ajankohtaista tietoa reittien kunnosta saat myös Lapland Trails Facebook -sivuilta.