Sulje

Sivukartta ja haku

Talvipyöräily

Ylläksellä on loistavat mahdollisuudet harrastaa maastopyöräilyä talvella. Paksupyöräisillä Fatbike-pyörillä voi pyöräillä Ylläksellä ympäri vuoden. Paksu pyörä tekee menosta tasaista ja miellyttävää, vaikka reitti olisikin epätasainen ja pehmeä.

Ylläksellä on noin 50 km merkittyjä talvipyöräily/lumikenkäreittejä. Ajettavaa löytyy sekä aloittelijoille että kokeneemmalle kuskille. Ylläksellä voit polkea muun muassa tunturin huipulle, Yllästunturin puolelta toiselle, suojaisissa metsissä ja kuruissa, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa - vaihtoehtoja on monia.

Kuten aina talviretkeilyssä, on tärkeää huolehtia tarvittavista varusteista ja oikeasta pukeutumisesta. Moottorikelkkareiteillä ja hiihtoladuilla pyöräileminen on turvallisuussyistä kielletty. Talvipyöräily-/lumikenkäreitit on merkitty sinisillä merkkauskepeillä ja reittien aloituspisteissä on lumikenkäily- ja talvipyöräilysymboli ruskealla pohjalla.

Otathan huomioon että reitit on tarkoitettu sekä lumikenkäilijöille että talvipyöräilijöille ja niitä ei pohjata/huolleta säännöllisesti vaan ne voivat olla ajoittain pehmeitä ja epätasaisia. Reitit voivat olla osittain kapeita joten huomioithan muut reittien käyttäjät väistämällä ja tarvittaessa taluttamalla pyörää ohitustilanteessa.

Yhdistetyt lumikenkä- ja talvipyöräilyreitit on merkitty sinisillä aurauskepeillä ja lähtöpisteistä löydät lumikenkäilijän ja pyöräilijän symbolin ruskealla pohjalla. 

Talvipyöräily-/lumikenkäreittejä Ylläksellä

1. Jounin Kauppa - Kesänkijärvi - Kesängin keidas - Latvamaja - Kahvikeidas - Sport Resort Ylläs (reitti lanataan satunnaisesti Sportia Ylläksen toimesta)
2. Ylläsjärven Tunturihotelli - Aurinkotupa (reitti lanataan satunnaisesti Ylläsjärven kyläyhdistyksen toimesta)
3. Aurinkotupa - Pikkulaki 
4. Aurinkotupa - Sport Resort Ylläs
5. Sport Resort Ylläs - Pikkulaki
6. Yllästunturin Luontokeskus Kellokas - Varkaankuru - Jokerikuppila
7. Yllästunturin Luontokeskus Kellokas - Kesängin keidas
8. Jounin Kauppa - Karilan Navettagalleria - Kukastunturi - Elämänluukku
9. Elämänluukku - Äkässaivo - Peurakaltio

Tarkemmat tiedot reiteistä löydät Ylläksen Talviurheilukartasta joka on ostettavissa paikallisista yrityksistä ja Kellokkaan matkailuinfosta. Kartan hinta on 10€.