Sulje

Sivukartta ja haku

Maastopyöräily

Ylläksen maastopyöräilyreitit ovat vaikeusasteeltaan monitasoisia. Ehdottomasti hienoimpia maastopyöräilykokemuksia voi saavuttaa valloittamalla Kukastunturi maastopyörällä. Kuivan kangasmetsän ympäröimä tunturi tarjoaa vauhdikkaita polkuja sekä upeita maisemia. Kesällä 2015 avattiin pitkään odotettu Ylläs-Levi -maastopyöräreitti, joka kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella saa rajoitetusti pyöräillä vain niille merkityillä reiteillä. Myös aivan puiston tuntumassa on paljon pyöräiltäviä reittejä ja kohteita. Lisää maastopyöräilyreiteistä voit kysyä Ylläksen matkailuinfosta.

Maastopyöräreitit ja niiden vaativuustasot näet Ylläksen maastopyöräreittikartasta, jota myydään kesä- ja syysaikaan paikallisissa yrityksissä ja Luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa.

Välinevuokra ja huolto

Ylläksen alueella on useita välinevuokraamoita, jotka vuokraavat maastopyöriä ja paksurenkaisia fatbike-pyöriä. Välinevuokraamoista saat myös apua pyörien huoltoon ja pesuun tarpeen vaatiessa. Osa välinevuokraamoista järjestää myös opastettuja maastopyöräretkiä joissa voi oppia maastopyöräilyn perusteet tai tutustua uusiin reitteihin turvallisesti paikallisoppaan kanssa.

Maastopyöräkuljetukset

Osa Ylläksen kuljetuspalveluyrityksistä tarjoaa myös maastopyöräkuljetuksia. Suunnittele retkesi ja tilaa etukäteen kuljetus takaisin Ylläkselle, vaikka omalle mökillesi.