Sulje

Sivukartta ja haku

Umpisen kelkkailun alue

Ylläksen jo entisestään laaja reittivalikoima eri liikuntamuodoille on kasvanut kahdella umpisen moottorikelkkailun alueella. Moottorikelkkailulle on Ylläksen alueella 410 km virallista moottorikelkkareittiä. Muualla moottorikelkkailu on kiellettyä ilman maanomistajan lupaa.

Umpisen moottorikelkkailun alueet löytyvät Ylläsjärvi-Kurtakko -kelkkareitin varrelta. Alueet on merkitty liikennemerkeillä sekä sinisillä kepeillä ja nauhoilla. Merkityn alueen ulkopuolella ei saa ajaa. Käyttäjien on tärkeä kunnioittaa alueiden rajoja, puustoa, eläimiä ja muita kelkkailijoita. Alueella ajetaan kelkkailijoiden omalla vastuulla ja alueet ovat voimassa 30.4.2016 saakka.

Ensimmäinen alue sijaitsee Kielisenvuomalla, noin 4 km Ylläsjärven Eelin kaupalta ja alkaa noin 100 metriä Ylläslompolon tien ylityksen jälkeen. Toinen Isovuoman alue sijaitsee kelkkareittiä Ylläsjärven Eelin kaupalta noin 8,5 km tai Kielisenvuoman umpisen kelkkailun alueelta noin 3 km Kurtakkoon päin. Isovuoman alueelle siirrytään Ylläsjärvi-Kurtakko -kelkkareitiltä noin 2,5km talvitien pohjaa pitkin.

Kuva: Kuukkeli 25.3.2016