Sulje

Sivukartta ja haku

Lumetuspäiväkirja

Lumetuspäiväkirja 2016 - 2017

Keskiviikko 26.10.2016

Tästä lumetuspäiväkirjasta pääset seuraamaan lumetuksen etenemistä. Avaustavoitteena on saada ensimmäiset rinteet laskukuntoon 19. marraskuuta.

Lumetuskalusto on molemmin puolin Yllästä valmiudessa. Sääennusteita seurataan päivittäin ja lumetus voidaan aloittaa heti, kun pakkanen nousee tunturiin. 

 

Lumetuspäiväkirja 2015 - 2016

Maanantai 25.1.2016

Kauden 2015 - 2016 lumetus on viime viikon aikana saatu päätökseen molemmin puolin Yllästä.

Vuodenvaihteelta alkanut pakkasjakso oli moneen vuoteen kovin ja pisimpään kestänyt yhtäkestoinen jakso, jolloin lämpötila pysytteli tunturissakin lähes koko ajan kymmenen pakkasasteen kylmemmällä puolella.

Lumetusta päästiin täten suorittamaan aivan erinomaisissa olosuhteissa ja lumetuksen hyötysuhde oli erittäin hyvä. Saatiin siis ammuttua paljon lunta lyhyessä ajassa.

Nyt sitten lumikasat saavat rauhassa kuivua muutaman päivän, jonka jälkeen niitä aletaan työstämään rinnekoneilla.

Ylläksen kaikki rinteet ja hissit ovat käytössä hiihtolomakauden alkaessa lauantaina 20. päivä helmikuuta ja viimeiset rinteet suljetaan vasta Vapun jälkeen.

Torstai 14.1.2016

Lumetus saatiin päätökseen Sport Resort Ylläksellä tämän talven osalta. Lumetuskasojen annetaan kuivua ennen kuin niitä aletaan työstämään Mountain Dew Pro Parkissa.

Keskiviikko 13.1.2016

Lumitykit tekevät nyt lunta maksimitehoilla, sillä olosuhteet lumetukseen ovat olleet erinomaiset. Pakkasta on riittävästi, käytettävissä oleva vesi on tarpeeksi kylmää, tunturissa on sopivan leuto tuuli ja ilma on kuivaa.

Matalapainetykin teoreettinen maksimituotto on noin 30 kuutiota tunnissa ja nyt ollaan lähellä niitä lukemia. Lunta kyllä Ylläksen rinteille tarvitaankin, sillä ovathan ne maamme mittavimmat rinteet ja rinnepituudet sekä leveydet ovat täysin eri luokkaa kuin useimmissa muissa keskuksissa.

Esimerkiksi 200 metriä leveälle ja 1250 metriä pitkälle Lännenleveä-rinteelle 50 cm lumipatjan tykittäminen vaatii 125 000 kuutiota lunta!

Maanantai 11.1.2016

Lumetus käynnistettiin Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Pro Parkissa. Pro Park avataan viimeistään hiihtolomien alkaessa. Tällä hetkellä olosuhteet ovat mainot lumetukseen. Pakkasta Mountain Dew Pro Parkissa on -18 astetta. 

Torstai 7.1.2016

Joululoma alkaa olla hiljalleen takana ja on aika jatkaa loman ajaksi keskeytettyjä lumetustöitä.

Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon lumetusmiehistö alkaa viritellä tykkejä asemiin Superrinteelle ja Lännenleveälle.

Lumetuksen suunniteltu aloituspäivä on maanantai 11. tammikuuta.

Pakkasia pitäisi ennusteiden mukaan riittää pitkälle, joten nyt alkava lumetusjakso on näillä näkymin tämän kauden viimeinen.

Ylläksellä lumetetaan kauden aikana muuallakin kuin rinteillä. Snow Village - Lainiolla on loistava käyntikohde, jossa jokaisen Ylläksen kävijän kannattaa piipahtaa lomansa aikana. Kukaan ei nimittäin voi uskoa, kuinka hienoja rakennelmia voidaankaan lumesta ja jäästä rakentaa, ennen kuin sen pääsee itse näkemään ja kokemaan!

Tutustu Snow Villageen täältä.

Selkeällä säällä lumikylän lumetustyö näkyy hyvin Ylläksen huipulta. Lumitykkien pöllyytys leviää kilometrien päähän.


 

Torstai 17.12.2016

Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon rinteillä ja Sport Resort Ylläksellä lumetus on nyt keskeytetty. Kertyneiden lumikasojen annetaan hetki kuivahtaa ja sitten rinnekoneet aloittavat lumen levityksen rinteille. Työ pitää saada valmiiksi viimeistään perjantain ja lauantain välisenä yönä, sillä hiihtolomakausi alkaa lauantai aamuna 19.12. klo 10.

Siitä lähtien käytössä on Ylläshissi, Jokerihissi, Jokeri-Pokeri hissi, Kulkurihissi, Perhehissi, Tenavahissi, Leikkihissi ja Kuruhissi.
Mattohissikin avataan heti kun rikkoontuneen maton tilalle saadaan uusi tilalle. Kuruhissin kautta onnistuu puolen vaihto Sport Resort Ylläksen puolelle päivänvalon ajan klo 10 - 14. Toisin päin pääsee puolta vaihtamaan joko Ylläs 1 Gondolilla tai Huippuhissillä. Sport Resort Ylläksellä on käytössä Gondoli, Sporttihissi, Aurinkohissi, Alahissi, Perhehissi, Vekkulihissi, Starttimatto ja Taikamatto.

Kaikki hissit avataan aamulla samaan aikaan klo 10 ja viimeisenä suljetaan Ylläshissi, Tenavahissi, Gondoli, Alahissi, Vekkulihissi, Starttimatto, Taikamatto, jotka ovat avoinna aina klo 19 saakka.

Y1 Service Centerin ovet avautuvat klo 9.30 ja sulkeutuvat klo 19.15. Lipunmyynti, Ski shop ja suksivuokraamo palvelevat koko tuon ajan ja Y1 ravintolamaailma klo 10 - 17 sekä Y1 Ski Pub klo 12 - 19.15. Sport Resort Ylläksen lipunmyynti, vuokraamo ja sport shop on avoinna klo 9.45-19.00

Maanantai 14.12.2015

Ennuste piti tällä kertaa kutinsa ja lumetus aloitettiin Äkäslompolon rinteillä lauantai iltapäivän aikana. Tykit ovat siitä lähtien tehneet työtänsä Jokeririnteellä ja Junior Parkissa. Jokeririnne saadaan levitettyä täyteen leveyteensä ja Junior Park avattua joululomaan mennessä.

Lisäksi perjantain ja lauantain välisenä yönä koettiin iloinen yllätys, sillä silloin dumppasi lunta tunturiin oikein huolella! Uutta, kevyttä ja niin käsittämättömän hienoa laskettavaa lunta pölähti joka puolelle noin 25-30 cm kerros. Viikonloppu olikin oikeata syvänlumenlaskun juhla-aikaa.

Lumetus on päällä vielä pari päivää ja sitten aletaankin jo valmistautua joululomalaisten vastaanottoon. Joululoman aikana avatuilla Äkäslompolon puoleisilla rinnealueilla pidetään lumetustaukoa ja pyhitetään rinteet pelkästään lomalaisten käyttöön.

Perjantai 11.12.2015

Äkäslompolon puoleiset rinteet alkavat 400 metrin korkeudelta ja kovemmat pakkaset ovat pysytelleet visusti alemmilla korkeusmetreillä.
Luontokeskus Kellokkaan kohdalla olisi jo lunta pystynyt tekemään.

Luonnonlunta on kuitenkin tullut niin hyvin, että avattujen rinteiden ja hissien määrä on ollut ajankohtaan nähden täysin normaali. Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon hisseistä ovat tällä hetkellä käytössä Jokerihissi, Ylläshissi, Tenavahissi, Perhehissi ja Leikkihissi.

Joululomasesongin alkaessa 19.12. avataan lisäksi Kuruhissin sekä Jokeri-Pokeri ja Kulkurihissin alueet. Näitä alueita on työstetty kuntoon täysin luonnonlumen avulla.

Sääennusteet ovat pitkin viikkoa lupailleet kovempien pakkasten saapuvan tunturiin, mutta päivä päivältä ne ovat aina siirtyneet eteen päin. Tämän päivän ennusteet lupaavat tuon jakson saapuvan sunnuntaina, joten lumettamaankin päästään näillä näkymin silloin.

Torstai 10.12.2015

Mountain Dew Junior Parkin lumetusta päästiin jatkamaan. Tykit puhaltaa lunta  myös Aleksin rinteessä ja Mountain Dew Pro Parkissa. Tavoitteena on saada avattua Mountain Dew Junior Park jouluun mennessä. 

Lauantai 5.12.2015

Lumetus jouduttiin keskeyttämään Sport Resort Ylläksellä sään lämpeämisen vuoksi. 

Tiistai 1.12.2015

Lumetus käynnistettiin uudestaan Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Junior Parkissa ja Täyspitkä -rinteessä. Lauantaina 5.12. saamme avattua Perhehissin. Rinteistä saamme avattua Veikanrinteen, Mummon ja Vaarin rinteen, Formulamäen, Käärmemäen ja Pomppurinteen.

Tiistai 24.11.2015

Säätyyppi on vaihtumassa ja lounatuuli on yltynyt niin voimakkaaksi, että lumetusta ollaan parhaillaan ajamassa alas Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon ja Sport Resort Ylläksen rinteillä.

Rinnekoneet ovat työstämässä lumetuksen alla olleita rinteitä ja lähitunteina selviää, mikä on lumitilanne milläkin alueella. Huono näkyväisyys vähän hidastaa työtä, mutta joka tapauksessa lunta ehdittiin tehdä mukavasti ja kauden avausta ajatellen tilanne näyttää ihan hyvältä. Huomenna keskiviikkona tiedotamme perjantaina avattavista rinteistä ja hisseistä.

Vielä eilen illalla lumetusta saatiin tehdä upeassa pakkaskuutamossa.

!

 

Maanantai 23.11.2015

Hienoista talvikeleistä ja upeista alkavan kaamoksen väreistä ovat lumetusmiehet saaneet viikonlopun aikana nauttia. Samalla on myös tykit pauhanneet kuutiokaupalla keinolunta rinteisiin molemmin puolin Yllästä.

Säätyyppi on maanantain ja tiistain välisenä yönä muuttumassa ja lämpötilat nousevat ennusteiden mukaan rajusti. Näillä näkymin lumetus tullaan keskeyttämään huomiseen aamupäivään mennessä.

Paljon on kuitenkin saatu aikaiseksi ja avauskuntoon perjantaiksi saatavista rinteistä voidaan tiedottaa viimeistään keskiviikon aikana.


 

Perjantai 20.11.2015

Lumetus on nyt käynnissä molemmin puolin tunturia. Pakkanen pyörii vielä raja-arvoissa, mutta viikonloppua kohden pitäisi ennusteiden mukaan ilman kylmentyä. Viime yönä satoi myös hivenen lisää luonnonlunta.

Kummallakin puolella Yllästä avajaisviikonloppuna tullaan avamaan ainakin tunturin alaosan nk. alarinteitä -ja hissejä. Huipulle yltävissä rinteissä tarvitaan vielä lisää lunta ja sitä nyt toivon mukaan päästään muutaman päivän ajan tekemään.

Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon rinteillä paras luonnonlumitilanne on Varkaankurussa ja Jokerihissin alueella, jonne tunturin pohjoispuolella liikkuva lumi on kertynyt runsaimmin. Jokerihissi ja sen viereinen Jokeririnne onkin tällä hetkellä ylös asti menevistä rinteistä lähimpänä avauskuntoa. Tykit ovat tällä hetkellä toiminnassa Koulurinteellä ja Fis-Vauhtirinteellä.

Sport Resort Ylläksellä tykit jauhavat lunta Maailman Cup - rinteen koko pituudella.

Avaukseen on nyt tasan viikko aikaa. Ylläksellä lasketellaan varmuudella ensi viikon perjantaina, mutta tulevat päivät vasta näyttävät, mitkä kaikki rinteet ja hissit saadaan siihen mennessä laskukuntoon. Tiedotamme avattavista rinteistä sitä mukaan kun niitä valmistuu.

Torstai 19.11.2015

Lumisateet ovat nyt tauonneet ja ilman pitäisi alkaa kylmenemään illan ja yön aikana. Lumetusmiehistöt ovat valmiina aloittamaan lumetuksen aamuyöstä alkaen

Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon puolella lunta on paikoitellen kertynyt viikon aikana hämmästyttävän hyvin ja tampparit ovat saaneet leviteltyä lumiaitojen vierustojen lumivalleja myös keskemmäs rinteitä. Aitojen vierustoja on jo pystynyt laskemaan huipulta alas asti, mutta vielä ei ole niin paljoa lunta, että kokonaisia rinteitä saataisiin tunturin huipulta asti kunnostettua. Hyvällä alulla kuitenkin ollaan ja satanut luonnonlumi vähentää lumetustarvetta huomattavasti.

Avajaisviikonloppuun pystytään varmuudella avaamaan alarinteistä ainakin Perhehissi ja Perherinne. Tenavahissin, Ylläshissin ja Jokerihissin viereisten rinteiden avaamiseen tarvitaan vielä lisää lunta , ja sitä toivon mukaan päästäänkin ampumaan perjantai aamuna.

Sport Resort Ylläksellä päästiin jatkamaan lumetusta pitkän tauon jälkeen. Luonnonlunta on tullut hyvin vaikkei pakkasta ole juuri ollut. Avajaisviikonloppuun voimme varmuudella avata rinteistä Tekniikkarinne 1 ja 2 sekä Vekkulirinteen. Hisseistä saamme varmuudella avattua Alahissin, Vekkulihissin ja Mattohissin. Tavoitteena on saada myös Maailman Cup huipulta valmiiksi, mutta siihen tarvitaan useamman päivän yhtämittainen pakkasjakso. 

Maanantai 16.11.2015

Lunta on satanut lisää keskiviikon jälkeen, mutta pakkanen ei vielä noussut tunturiin. Uuden ennusteen mukaan lumettamaan päästään loppuviikosta. Alarinteitä on pohjattu tampparilla ja ylärinteissäkin lumiaidat ovat keränneet paikotellen hyvin lunta.

Keskiviikko 11.11.2015

Lumetusta ei ole voitu jatkaa, koska pakkasta ei ole ollut. Luonnonlunta on tullut kahdessa vuorokaudessa noin 20 cm rinnealueelle.  Lunta sataa edelleen ja ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan maanantaina 16.11. 

Rinteiden avaustavoite on 27.11.2015

Lauantai 31.10.2015

Lumetus jouduttiin keskeyttämään sään lämpiämisen vuoksi. Ennusteet lupaavat ensi viikon lopulle lyhyttä pakkasjaksoa. Lumetusta jatketaan heti, kun sääolosuhteet sen sallivat.

Keskiviikko 28.10.2015

Lumetus päästiin aloittamaan Sport Resort Ylläksellä Maailman Cup rinteessä. 

Lokakuun alussa on jo Ylläksellä ensimmäiset lumisateet koettu ja lämpötilatkin ovat alavimmilla mailla laskeneet öisin reilusti pakkasen puolelle. Korkealla tunturissa lämpötilat ovat toistaiseksi pysyneet nollan tienoilla, joten lumetusta ei ole vielä aloitettu. Molemmin puolin Yllästä lumitykit ovat kuitenkin jo asemissaan ja lumetusmiehistöt seuraavat sääennusteita päivittäin.

Tästä lumetuspäiväkirjasta pääset seuraamaan lumetuksen etenemistä. Avaustavoitteena on saada ensimmäiset rinteet laskukuntoon viimeistään 21. marraskuuta. Tämä marraskuun toiseksi viimeinen viikonloppu on keskimäärin ollut se aika, jolloin kausi on voitu avata.

Katsotaan miten tänä vuonna käy, sillä säänhaltijahan sen loppupeleissä päättää!

Lumetuspäiväkirja 2014 - 2015

Näillä sivuilla voit seurata Ylläksen lumitilanteen ja lumetuksen edistymistä kaudella 2014 -2015 sekä tutustua Ylläksen lumetuksen perusasioihin.

Maanantai 19.1.2015

Joulusesongin jälkeen lumetus on jatkunut viime viikosta lähtien Ylläs-Skin rinteillä. Tänään on tykit siirretty Aurinkokurun alueelle eli tuolihissin viereisille länteen avautuville rinteille.

Lännenleveä rinteessä onkin melkoinen tykitysurakka edessä, sillä 1200 metriä pitkällä rinteellä on leveyttä peräti 200 metriä.

Keskiviikko 14.1.2015

Lumetus saatiin päätökseen tämän talven osalta Sport Resort Ylläksellä. Ylläs Park avataan viimeistään hiihtolomien alkaessa.

Perjantai 9.1.2015

Lumetus on käynnistetty uudestaan Sport Resort Ylläksellä. Lumetus on käynnissä Aurinkorinteessä ja YlläsParkissa. Mountain Dew Junior Parkkiin ammutaan myös lisää lunta alku viikosta.

Maanantai 22.12.2014

Lumetus on keskeytetty joulun ajaksi Sport Resort Ylläksellä. Lumetusta jatketaan loppiaisen jälkeen YlläsParkissa. Hyvää joulua kaikille!

Torstai 18.12.2014

Lumetusta on päästy jatkamaan pitkän lauhan jakson jälkeen. Lumetus on käynnissä Täyspitkässä, Mountain Dew Junior Parkissa, YlläsParkissa ja Aleksin rinteessä. Lauantaina 20.12.2014 aukeaa Sporttihissi ja Aurinkohissi.

Keskiviikko 10.12.2014

Lumetus jouduttiin keskeyttämään täyspitkässä ja Mountain Dew Junior Parkissa sään lämpeämisen vuoksi. Ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan lauantaina. Perjantaina aloitetaan Mountain Dew Junior Parkin muokkaus ja tasoittaminen.

Myös Äkäslompolon puoleisella Jokeririnteellä eilen aamulla aloitettu lumetus jouduttiin lopettamaan.

Parhaillaan tunturi on lumituiskun kourissa, joten luonnonlunta kertyy nyt onneksi lisää.

Tiistai 9.12.2014

Edellisen jakson lumetus jouduttiin keskeyttämään maanantaiyönä 1.12. Perhehissiä ei saatu avattua itsenäisyyspäiväksi. Lauantaina 6.12. pääsimme aloittamaan lumetuksen uudestaan perhehissin alueella ja nyt hissin aukaiseminen on varmistunut perjantaille 12.12.2014. Tällä hetkellä lumetus on käynnissä Täyspitkässä ja Mountain Dew Junior Parkissa.

Maanantai 1.12.2014

Lumetus jouduttiin keskeyttämään lauantaiksi sään lämpeämisen vuoksi, mutta sitä päästiin jatkamaan  jo sunnuntai-aamuna. Ennuste on luvannut lumisadetta tiistaille. Perhehissin alue vaatii vielä lisää lunta, että se voidaan avata. Tavoitteena on saada perhehissi auki 6.12.2014

Perjantai 28.11.2014

Lumetus aloitettiin torstaina Perhehissin alueella ja Mountain Dew Junior Parkissa sekä Täyspitkässä. Lämpötila on vaihdellut erittäin voimakkaasti tänä talvena, joka on tuonut erityishaasteita lumetukseen. Ala-asemalla pakkasta on ollut hyvin, mutta ylempänä tunturissa lämpötila on ollut useasti jopa lämpimän puolella.

Torstai 27.11.2014

Viime yönä Ylläs-Skin lumettajat olivat töissä koko yön valmiina aloittamaan lumetuksen. Vaikka pakkasta on reilut 10 astetta kummassakin Ylläksen kylässä ja eteläpuolen ala-asemalla, niin pohjoispuolen rinteillä lämpötila sahaa inversion takia nollan ja parin pakkasasteen välillä.

Siksi yöllä pystyttiin ampumaan vain alimmaksi asetetulla tykillä ja sekin jouduttiin sulkemaan varhain aamulla.

Keskiviikko 26.11.2014

Lumetus keskeytettiin lauantaina Sport Resort Ylläksellä. Maanantaina tuli n. 10 cm luonnonlunta ja rinteet ovat loistavassa kunnossa. Jos pakkanen alkaa kirimään lumetusta päästään jatkamaan huomenna.

Sunnuntai 23.11.2014

Lumetus Ylläs-Skin rinteillä on ollut keskeytettynä inversion aiheuttaman ilman lämpenemisen suhteen. Lämpötilat Ylläksen pohjoisrinteillä vaihtelevat erittäin suuresti eri korkeuksissa ja paikoissa.

Vaikka Äkäslompolon kyläkorkeudella pakkanen jatkuu edelleen, niin rinteillä lämpötilat sahaavat edes takaisin nollan ja miinus 3-4 asteen välillä.

Huomenna maanantaina tunturiin on vihdoin odotettavissa myös luonnonlunta.

Perjantai 21.11.2014

Ylläksen laskettelukausi avattiin tänään molemmin puolin tunturia.

Avausajankohta ja auki saatavien palveluiden määrä on viime vuosiin peilaten "normaali", mutta poikkeuksellisen tästä avauksesta tekee se, että tällä kertaa rinteet ja hissit on laitettu avauskuntoon kokonaan tykkilumella.

Avoinna ovat toistaiseksi Fis-Vauhtirinne, Koulurinne, Maailman Cup - rinne, Tekniikkarinne 1 ja Vekkulirinne. Huomatkaa kuitenkin, että lasketteluyhteyttä keskuksien välillä ei ole vielä käytössä, vaan puolta voi vaihtaa vain Maisematietä pitkin.

Ylläs-Ski:n Ylläshissin nousuladun lumetusta päästiin jatkamaan eilen aamulla ja vajaan vuorokauden tykityksen jälkeen lunta oli riittävästi ja nousulatu saatiin avauskuntoon tänään klo 8.00. Tiukille veti sen suhteen, sillä vaikka tiistaina ja keskiviikkona kaikkialla muualla Ylläksellä oli noin 10 astetta pakkasta, niin inversio piti Ylläs-Skin rinteillä yllä jopa 3 asteen lämpöä! Tunturisään paikalliset vaihtelut jaksavat hämmästyttää vuodesta toiseen.

Ylläs-Skin rinteillä lumetus jatkuu tällä hetkellä Jokeririnteellä, Perherinteellä ja Junior parkissa.

Torstai 20.11.2014

Lumetusta päästiin jatkamaan Täyspitkärinteen alaosassa. Ennusteen mukaan lumetus jatkuu sunnuntaihin asti. Seuraavaksi kalustoa aletaan siirtämään perhehissin alueelle ja Mountain dew junior parkkiin. Myös täyspitkän lumetusta jatketaan samaan aikaan.

Perjantai 14.11.2014

Ylläs-Skin Koulurinteen ja Tenavarinteen lumetus on saatu tehtyä ja nämä voidaan varmuudella avata 21. päivä kuluvaa kuuta.

Myös Fis-vauhtirinne saadaan kuntoon tuohon mennessä, mutta Ylläshissin nousuladun lumetus on vielä kesken.

Tykkejä on eilisestä alkaen siirretty jo myös Jokeririnteelle ja Perherinteelle. Ennusteet lupaavat viikonloppua kohden mentäessä lauhtuvaa ilmaa, mutta lumetusta jatketaan niin pitkään kuin olosuhteet sen sallivat.

Keskiviikko 12.11.2014

Lumetusta päästään jatkamaan tänään Sport Resort Ylläksellä Täyspitkässä, Tekniikka 2, Mountain Dew Junior Parkissa ja Alahissin nousuladulla. Maailman Cup-rinteen tasoitus on käynnissä ja rinne saadaan avattua huipulta asti 21.11.2014. Hisseistä avautuu Gondoli, Alahissi, Vekkulihissi ja Starttimatto. Rinteistä saamme avattua Mailman Cupin, Tekniikka 1 ja Vekkulirinteen.

Sunnuntai 9.11.2014

Sää on lämmennyt ja lumetus on keskeytetty Sport Resort Ylläksellä. Seuraavassa lumetusjaksossa kalustoa aletaan siirtämään Täyspitkä-rinteeseen ja Mountain Dew Junior Parkkiin. Maanantaina Maailman Cup- rinnettä aletaan tasoittamaan rinnekoneella.

Tiistai 4.11.2014

Ylläs-Ski aloitti tämän kauden toisen lumetussessionsa. Pakkanen on kiristymässä yötä kohti mentäessä ja pakkasjakson ennustetaan kestävän aina viikonloppuun saakka. Lumetus jatkuu Fis-vauhtirinteellä ja Koulurinteellä.

Sääennuste piti paikkaansa ja lumetusta päästiin jatkamaan myös tunturin eteläpuolella Maailman Cupissa. Lunta on kertynyt rinteeseen jo sen verran, että sitä päästiin levittämään rinnekoneella.

Sunnuntai 2.11.2014

Lunta on tupruttanut taivaalta ja tunturi on muuttunut valkoiseksi. Lumetus on keskeytetty sään lämpiämisen vuoksi. Ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan tiistaina.

Perjantai 31.10.2014

Lumetusta päästiin jatkamaan viikon tauon jälkeen Sport Resort Ylläksellä. Vesisade ja lämmin sää sulatti luonnonlumet tunturista, mutta tykkilumi pysyi rinteessä. Ennusteen mukaan alkuviikosta pitäisi sataa luntakin.

Perjantai 24.10.2014

Lumetus on keskeytetty molemmin puolin tunturia kovan tuulen ja sään lämpeämisen vuoksi. Sääennuste on luvannut viikonlopuksi lumisateita ja tuulta. Tunturissa lumiaidat kerää silloin hyvin lunta rinteisiin. Lumetusta jatketaan heti kun sää sen sallii.

Maanantai 20.10.2014

Lumetus jatkuu nyt useammalla alueella, sillä tykit pauhaavat tällä hetkellä myös Ylläs-Skin Fis-vauhtirinteessä ja Koulurinteessä.

Alkavan viikon ennusteet lupailevat rapsakoita yöpakkasia ja päivisinkin pitäisi lämpötilan pysytellä miinuksen puolella.

Keskiviikko 15.10.2014

Kohti talvea mennään. Sport Resort Ylläksellä on aloitettu lumetus Maailman Cup rinteessä kauniissa auringon paisteessa.

Tiistai 23.9.2014

Sääennusteet lupaavat ensimmäisiä kunnon lumisateita keskiviikon ja torstain aikana.

Lämpötilat laskevat öisin pakkasen puolelle, mutta päivisin luvataan vielä ainakin tulevan viikon ajalle lämpöasteita. Lumitykit on kuitenkin jo laitettu ampuvalmiuteen ja lumetus käynnistetään kun lämpötila alkaa pysyttelemään riittävästi pakkasen puolella koko vuorokauden ajan.

Sunnuntai 21.9.2014

Tunturissa satoi lunta ensimmäisen kerran ja sai osittaisen lumiharson päälleen.