Sulje

Sivukartta ja haku

Galleria Kellokas - Kiertokulku

02.03.2018, klo 14:00 - 18.04.2018, klo 18:30
Galleria Kellokas
3.3.- 18.4. 2018

Elena Hopsu, Enni Kömmistö ja Päivi Kukkasniemi

KIERTOKULKU

Maaliskuussa Galleria Kellokkaaseen avautuu kolmen helsinkiläisten taiteilijan ryhmänäyttely Kiertokulku. Näyttelyssä on esillä Enni Kömmistön eläinaiheisia veistoksia, Päivi Kukkasniemen akryylimaalauksia sekä Elena Hopsun öljyväritöitä. Kukin taiteilija tulkitsee Kiertokulku -teemaa omista henkilökohtaisista lähtökohdistaan.

Elena Hopsun öljyvärimaalaukset ovat eräänlaisia siirtymiä maisemien ja sielunmaisemien välillä, joihin heijastuvat onnellisia ja murheellisia hetkiä, uskoa-epäuskoa, tunteiden vuoristorataa, lähtemisiä ja palaamisia sekä ihmismuistojen jäämistä maailmankaikkeuden kiertokulkuun… Hopsun monien maalausten lähtökohtana on ollut ihmisen hengellinen vaellus, joissa taiteilija pohtii suhdettaan Jumalaan ja kaikkeen olevaiseen. Elenan teoksia ovat ekspressiivisesti latautuneita koloristisia maalauksia, joiden luomisprosessia voi kutsua spontaanin tutkivaksi.

Päivi Kukkasniemen akryylimaalaukset ovat pysähtyneitä hetkiä, joissa on liikettä. Tuuli, viima, virtaus, kasvu, kuihtuminen, kuoleminen, syntyminen. Luonto on koko ajan liikkeessä. Maalatessa Kukkasniemi sotkee mielivaltaisesti tunteen, kehon ja viettien vallitessa katseen toimiessa johtajana, ja jos tekemä sotku ei miellytä, se pestään pois. Välillä lätäköt saavat maalata. Väri ja vapaa siveltimenjälki vangitsevat tunteet maalaukseen. Vuodenajat ja säät näkyvät myös väreissä. Osa Kukkasniemen maalauksista onkin nimetty päivämäärillä.

Enni Kömmistön puu- ja keramiikkaveistokset syntyvät prosessinomaisesti. Teosten aiheet liittyvät uniin ja unelmiin, toteutuneeseen ja toteutumattomaan sekä vaihtoehtoisiin tapoihin ymmärtää maailmaa merkityksellisenä. Kömmistöä kiinnostavat taiteen erilaiset samanaikaiset, vaihtoehtoiset tavat ymmärtää tätä todellisuutta, sen kiertokulkua. Esimerkiksi Sinä lähdit, minä jäin -puuveistos vuodelta 2015 kertoo tietynlaisesta ulkopuolisuudesta, joidenkin asioiden päättymisestä ja on muistoteos hänen 15,5-vuotiaana kuolleelle Buster-koiralleen.

Näyttely on avoinna 3.3.–18.4.2018

Avajaiset perjantaina 2.3. klo 14–16Tervetuloa!

elenahopsu.weebly.com
www.elenahopsu.com

www.paivikukkasniemi.com

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2652 Enni Kömmistö

Muut päivän tapahtumat