Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoilta - Tea Karvonen

05.04.2018, klo 18:00 - 05.04.2018, klo 19:00
Kansallispuistot - Maamme luonnon helmet
5.4.2018 18:00 - 5.4.2018 19:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen on retkeillyt, valokuvannut ja haastatellut puistojen hoitajia ja muita asiantuntijoita kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa eri vuodenaikoina yhteensä yli 700 päivänä vuodesta 2010 lähtien. Kokemuksistaan ja kuvistaan Tea kokosi elävän ja erilaisen kansallispuistokirjan. Tule Tean kanssa matkalle Suomen kansallispuistoihin Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan luontoiltaan torstaina 5.4.2018 klo 18:00!


Auringonlasku Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Kuva: Tea Karvinen

Maamme luonnon helmet

Tea Karvisen kansallispuistokierros oli äärimmäisen tehokas ja tarkkaan suunniteltu. Huippu-urheilijan täsmällisyydellä hän kiersi puistoja valokuvaten. Hän kutsui jokaisen kansallispuiston asiantuntijoita mukaan retkilleen ja samalla haastatteli heitä. Lopputuloksena on huiman kauniita kuvia ja koskettavia tarinoita sisältävä kirja, joka julkaistiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

Suomi ansaitsee hienot kansallispuistonsa ja puistot hienon kirjan niistä kertomaan. Jokaiseen kansallispuistoon liittyy Tean omakohtaisia kokemuksia ja ennen kuulemattomia tarinoita. Lukijalle puistot näyttäytyvät ainutlaatuisina.

"Tämä valokuva- ja tietokirja on seitsemän vuoden työn tulos. Kirjan tekeminen vaati yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää, yhteensä yli 700 kansallispuistossa vietettyä päivää, paljon tietokoneella istumista, hyvin aikaisia herätyksiä sekä satoja haastatteluja ja kyselyitä.

Henkisesti matka on ollut hieno, fyysisesti sekä rakas että raskas. Mutta ilo on ollut aina läsnä, ja kirjan sivuilta selviää, mitä sain vastineeksi" kirjoittaa Tea Karvinen kirjansa saatesanoissa.

Tervetuloa luontoiltaan kansallispuistojen kiehtoviin maisemiin!


• Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.
• Ylläksen staffpassilaiset ja Metsähallituksen yhteistyöyritykset henkilökuntineen maksutta.
• Jos et pääse Yllästunturin luontokeskuksen luontoiltaan, Tean luontoilta on Pallastunturin luontokeskuksessa tiistaina 3.4.2018 klo 19:30 ja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa keskiviikkona 4.4.2018 klo 18:00.
• Esityksen jälkeen Tealta voi ostaa signeerattuja kirjoja sekä suomen- että englanninkielisenä 35e hintaan.Lisätiedot


• Yllästunturin luontokeskus Kellokas
• Tea Karvisen kotisivut (www.teakarvinen.com)
• Kirjan tekemisestä (www.teakarvinen.com)
• Kirjatilaukset täältä (www.teakarvinen.com)

Muut päivän tapahtumat