Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoilta - Pertti Koskimies

15.03.2018, klo 18:00 - 15.03.2018, klo 19:00
Kiinnostavatko linnut ja haluatko oppia tuntemaan niitä
15.3.2018 18:00 - 15.3.2018 19:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Mustarastas, sinitiainen, sinisorsa, varpunen – moni piha- ja kaupunkilintu on kaikille tuttu, mutta muitakin olisi mukava tuntea. Lintutieteilijä ja tietokirjailija FT Pertti Koskimies kertoo linnuista Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan luontoillassa torstaina 15.3.2018 klo 18:00. Tervetuloa!

Tavikoiras juhlapuvussaan. Kuva: Pertti Koskimies

Riittääkö ihmisikä lintulajien opetteluun
Mutta miten lintuja oppii tuntemaan? Onko paras tuntomerkki höyhenpuvun värit, äänet, lentotapa vai käyttäytyminen? Vai nämä kaikki? Riittääkö ihmisikä Suomen lintujen opiskeluun niin perusteellisesti, että kaikkien lajien erilaiset höyhenpuvut ja äänet voisi hallita?

Kyllä riittää! Suomessa voi nähdä juuri sopivan määrän lintulajeja, jotta niiden tuntomerkit ja elintavat pystyy hallitsemaan, ja jotta uutta ja kiehtovaa opittavaa piisaa tiedonhaluiselle jatkuvasti. Toisaalta lajeja ja eri näköisiä pukuja ja ääniä on niin paljon, että mielenkiintoista opiskeltavaa riittää ihmisiäksi.

Lintututkija Pertti Koskimies kertoo sanoin ja kuvin, miten lintujen opiskelussa pääsee alkuun, ja miten jokainen voi parantaa lintujen tuntemustaan. Lajien äärittäminen ja lintujen elintapojen tunteminen tarjoaa uusia elämyksiä ja oppimisen riemua jokaiselle päiväkävelylle ja metsäretkelle.


Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.
Ylläksen staffpassilaiset ja Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät työntekijöineen maksutta.
Jos et pääse Kellokkaan luontoiltaan, Pertin esitys on Pallastunturin luontokesuksessa tiistaina 20.3. klo 19:30 ja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa keskiviikkona 21.3. klo 18:00.
Tervetuloa!


Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus

Muut päivän tapahtumat