Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoilta - Paavo Hellstedt

22.03.2018, klo 18:00 - 22.03.2018, klo 19:00
Lumikosta naaliin - petotutkimusta vuosikymmenten varrelta
22.3.2018 18:00 - 22.3.2018 19:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Pedot ovat keskeinen tekijä luonnon dynamiikan toimivuudessa. Tule kuuntelemaan biologi, FT Paavo Hellstedtin luontoiltaa Yllästunturin luontokeskus Kellokkaaseen torstaina 22.3.2018 klo 18:00. Tervetuloa!

Minkki on Suomessa tulokaslaji. Kuva: Paavo Hellstedt
Pedot luonnon dynamiikassa
Pienetkin muutokset petopopulaatioissa voivat saada aikaan suuria muutoksia, jotka vaikuttavat aina maaperään ja kasvillisuuteen asti. Myös ihmistoiminta voi tahattomasti muuttaa petolajien välisiä suhteita, ja nämä muutokset voivat vaikuttaa hyvinkin kummallisiin asioihin, kuten metsien hyvinvointiin.

Petoja ja muuta nisäkästutkimusta on Tunturi-Lapin alueella tehty jo vuosikymmeniä. Miten on populaatiot muuttuneet ja ketkä ovat voittajia ja ketkä häviäjiä?

Paavo Hellstedt toimii nykyään Metsähallituksen hankkeissa, mutta hän on ollut pitkään Helsingin yliopistossa tutkimus- ja opetustehtävissä. Tutkimusaiheet ovat keskittyneet pieniin näätäpetoihin ja niiden biologiaan, mutta myös laajalti muihinkin nisäkkäisiin, kuten sopuleihin, myyriin, majaviin, naaleihin ja supikoiriin. Tutkimuskenttänä ovat olleet pääasiassa subarktiset ja arktiset alueet.


Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. ilmaiseksi.
Ylläksen staffpassilaiset ja Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät työntekijöineen maksutta.
Jos et pääse Yllästunturin luontokeskuksen luontoiltaan, Paavon esitys on tiistaina 13.3. Pallastunturin luontokeskuksessa klo 19:30 ja keskiviikkona 14.3. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa klo 18:00.
Tervetuloa!


Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus

Muut päivän tapahtumat