Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoilta - Mirja Nylander

29.03.2018, klo 18:00 - 29.03.2018, klo 19:00
Metsien henkisistä hyvinvointivaikutuksista Ylläksellä
29.3.2018 18:00 - 29.3.2018 19:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Metsänhoitaja ja hyvinvointialan yrittäjä Mirja Nylander kertoo metsien hyvinvointivaikutuksista Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa torstaina 29.3.2018 klo 18:00. Tervetuloa!

Metsänhoitaja ja metsäkellijä Mirja Nylander. Kuva: Nylanderin arkistosta.

Kuinka voisin hyödyntää metsiä omassa henkisessä hyvinvoinnissa
Mirja Nylander kertoo keinoja tähän ja auttaa myös luontosuhteen syventämisessä. Kuvallinen ja kokemuksellinen luento kertoo henkisen hyvinvoinnin ylläpidosta ja mitä hyötyä siitä on. Samalla saadaan käytännön vinkkejä, harjoitteita ja esimerkkejä henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon luonnon avulla.
Intohimosta metsäluonnon hyvänolon vaikutuksiin
Mirja Nylander on monialainen metsätieteilijä, maatalous- ja metsätieteiden maisteri, metsäkellijä, keräilytuoteneuvoja, metsuri, tutkiva- ja kirjaileva hyvinvointialan yrittäjä, voimaantumisen mahdollistaja ja puuhengittäjä.

Mirja Nylander sai elinvoimaa metsästä, kun uupumus yllätti. Nyt hän puhuu puiden hoitavasta vaikutuksesta muillekin. Hän on kehittänyt metsäkellinnäksi kutsumansa menetelmän, jonka avulla ihminen voi tietoisesti olla läsnä metsässä ja saada puista elinvoimaa. Siihen kuuluu muun muassa puuhengitys, jossa ihminen hengittää tietoisesti ja keskittyen takaraivo ja selän yläosa vasten puunrunkoa.

Menetelmää voi verrata meditaatioon. Se ohjaa ajattelemaan energiavirtoja, niiden kulkua maasta ihmisen ja puun lävitse ylös ja takaisin maahan.

Mirja on ollut yllättynyt, kuinka avoimesti ihmiset kertovat siitä, miten puuhengitys on vaikuttanut. Joku sanoo kokeneensa puhdistautumista, toiselle hetki on nostanut pintaan tunteita, jotka ovat olleet piilossa. ”Kun ihminen hengittää sisään ja ulos, siinä käsitellään kaikki elinvoimakeskukset. Jokaisella niistä on oma tehtävänsä. Kaikki kehoon jääneet muistot hengitetään ulos” kertoo Mirja.

Puuhengitysohje alkaa näin: "Kävele mieluiseen metsääsi, sydän täynnä kiitollisuutta. Kuulostele ja odota aavistustasi, joka kertoo minkä puun kanssa Sinun on tällä kertaa hyvä hengittää. Se voi olla mänty, toisen kerran kuusi tai koivu, joskus tammi tai tervaleppä."

Tule tustutumaan ja yllättymään!


Liput 5 e, lapset alle 16 v. ilmaiseksi.
Ylläksen staffpassilaiset ja Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät työntekijöineen maksutta.
Jos ei pääse Yllästunturin luontoiltaan, Mirjan esitys on tiistaina 27.3. Pallastunturin luontokeskuksessa ja keskiviikkona 28.3. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Enontekiön Hetassa. Tervetuloa!

Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Mirjan kotisivut (www.forest4lolling.fi)
ja Mirja Facebookissa (www.facebook.com)

Muut päivän tapahtumat