Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoilta - Mika Honkalinna

08.03.2018, klo 18:00 - 08.03.2018, klo 19:00
Honka - Mika Honkalinnan tarina männystä
8.3.2018 18:00 - 8.3.2018 19:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Mika Honkalinna on kirjoittanut kirjan hongasta, pohjoisesta männystämme, sen merkityksestä luonnolle ja ihmiselle. Tule kuuntelemaan luontoiltaa Yllästunturin luontokeskus Kellokkaaseen torstaina 8.3.2018 klo 18:00. Tervetuloa!

Helmipöllö hongankolossa. Kuva: Mika Honkalinna
Mänty on pesäpuu, ravintopuu, tarve- ja talouspuu, se on suomalaiskansallinen kulttuurinen ikoni ja symboli, aivan oleellinen elementti niin suomalaisen luonnossa kuin mielenmaisemassa.

Korppikirjan tekijänä tuttu Mika Honkalinna on tehnyt upean valokuva- ja tarinakirjan Suomen metsien kantavasta voimasta, männystä. Moni-ilmeinen mänty voi olla pilviä piirtävä uljasryhtinen kilpikaarnapetäjä tai karulla rantakalliolla myrskyjä vastaan kyyryssä sitkittelevä, tuhannelle mutkalle kuristeltu sitkas ikipuu, paahteisellä rämeellä kituva männyntakku tai kuiva keloräippä.

Mika Honkalinna tuntee Suomen vanhimman puun, kalmiston vartijat, pesäpuut ja pihamännyt, mahtipuut yhtä lailla kuin talouspuutkin. Tule kuuntelemaan ja katselemaan Mikan esitystä!


Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.
Ylläksen staffpassilaiset ja Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät työntekijöineen maksutta.
Jos et ehdi Yllästunturin luontokeskuksen luontoiltaan, Mikan esitys on Pallastunturin luontokeskuksessa tiistaina 6.3. klo 19:30 ja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa keskiviikkona 7.3. klo 18:00.
Tervetuloa!


Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Mika Honkalinnan esittely (www.ammattiluontokuvaajat.fi)


Sininen hetki eli kuvia muun muassa "kaameasta kaamoksesta"
Tunturi-Lapista olen ottanut kuvia niin työssä kuin vapaa-ajallani, liikkuessani tiellä ja maastossa, yöllä ja päivällä, kesällä ja talvella. Vuoden- ja vuorokaudenajat muovaavat maisemaa ja tunnelmaa siten, että tämän päivän tylsä maisema on toisena hetkenä varsin kiehtova ja jopa mystinen näky. Tästä syystä luonto tarjoaa aina jossain jotain mielenkiintoista kuvattavaa.

Lapin kaamos on kaikkea muuta kuin synkkä, sen olen huomannut, kun olen alkanut katsoa luontoa kameran kautta. Hämärä, usva, tykkylumi, kuura, revontulet, tuisku, pakkanen, kuu ja tähdet, niistä on Lapin lumo tehty.

Itsestäni

Luonnossa viihtyvä ja liikkuva valokuvausta harrastava äijä. Tammikuussa poliisin työstä eläkkeelle jäänyt muoniolainen. Etuoikeutena on ollut saada työskennellä viimeiset reilut 20 vuotta Tunturi-Lapin alueella. Valokuvaus on kulkenut mukana aina jollakin muotoa koko työurani ajan.

Harrastuksesta on viime vuosina tullut entistä tärkeämpi, mistä johtuen myös kuvausvälinesiin on tullut panostettua. Kamera kuljettaakin minua nykyään useasti milloin mihinkin tunturiin tai jokivarsiin. On hieno harrastus.


Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. ilmaiseksi.
Ylläksen staffpassilaiset ja Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät työntekijöineen maksutta.
Jos ei pääse Yllästunturin luontokeskuksen luontoiltaan, Olavin esitys on tiistaina 20.2. Pallastunturin luontokeskuksessa ja keskiviikkona 21.2. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa.
Tervetuloa!


Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Muut päivän tapahtumat