Sulje

Sivukartta ja haku

Lumiturvallisuustietous

26.02.2018, klo 17:00 - 26.02.2018, klo 18:00
Ylläs Ski Patrol seuraa lumivyöryrinteitä
19.2.2018 17:00 -18:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Tule kuuntelemaan tietoiskua Ylläs Ski Patrolin toiminnasta ja lumivyöryistä maanantaisin 19.2., 26.2. ja 5.3.2018 klo 17-18. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Talvisin tuntureilla ja vuorilla kulkevan ulkoilijan on kulkureittejä valitessaan otettava huomioon myös lumivyöryjen mahdollisuus. Vapaalaskun lisätessä suosiotaan Ylläksen alueen luonnonvaraisten tunturien rinteillä liikkuu enemmän ihmisiä kuin koskaan. Paras keino varautua lumivyöryihin on ymmärtää, minkälaisessa maastossa ja minkälaisissa olosuhteissa niitä yleensä esiintyy.

Tunturiretkelle mentäessä ennakkotietojen hankkiminen on ensiarvoisen tärkeätä niille, jotka aikovat kulkea merkittyjen ja kunnostettujen reittien ulkopuolella. Säätietojen tarkistaminen ja alueen lumivyöryennusteeseen tutustuminen antaa suuntaa sille, millaiseen maastoon ylipäätänsä kannattaa sillä hetkellä retkeään suunnitella.

Lumivyöry Kellostapulilla 2017. Kuva: Ylläs Ski Patrol

Ylläs on Suomessa ainoa matkailualue, jonka luonnonvaraisille tuntureille laaditaan paikallista lumivyöryjen todennäköisyysennustetta. Ski Patrol Ylläksen lumivyöryasiantuntijat kertovat luennolla, missä ja miten lumivyöryjä syntyy ja kuinka niihin voidaan varautua.


Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuvat: Ylläs Ski Patrol

Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Rinneturvallisuus (www.yllas.fi)

Muut päivän tapahtumat