Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoilta - Timo Veijalainen

12.04.2018, klo 18:00 - 12.04.2018, klo 19:00
Talvipyöräilyn huumaa
12.4.2018 18:00 - 12.4.2018 19:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Talvipyöräilyn pioneeri ja Ylläksen aktivisti, Timo Veijalainen, kertoo talvivyöräilystä Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan luontoillassa torstaina 12.4.2018 klo 18:00. Tervetuloa!

Ylläksellä on loistavat talvipyöräilymahdollisuudet. Kuva: Timo Veijalainen
Läskipyörällä metsään ja tunturiin
Läskipyörien käyttö ja vuokraaminen Lapin matkailukeskuksissa on lisääntynyt räjähdysmäisesti, kertoo talvipyöräilyopas Timo Veijalainen Ylläksen Sportiasta. Timo on ollut mukana harrastuksen alusta alkaen.

Ihan viime vuosoina tietoisuus talvipyöräilyn mahdollisuuksista ja sen myötä suosio on kasvanut huimasti. Se on vaatinut aktiivista otetta niin pyörävuokraamoilta kuin harrastajilta. Talvipyöräilyä varten on perustettu ihan oma hoidettu talviretkeilyreitistönsä, jossa myös lumikenkäily, kävely ja koiran ulkoilutus ovat sallittuja. Reitin yhteiskäyttö vaatii sosiaalisuutta ja huomaavaisuutta. Nopeat eivat saa syödä hitaita vaan päin vastoin. Nopeat väistävät hitaita.

Pyörävuokraamoissa käy kuhina. Pyöriä kokeillaan ja lajiin ihastutaan. Saattaapa olla, että pian pyöräilijät ohittavat määrässä hiihtäjät. Ainakin maailmassa riittää pyöräilyn taitavia asiakkaita enemmän kuin hiihtotaitoisia.

Tervetuloa kuulemaan viimeisistä pyöräilytrendeistä!


Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.


Lisätiedot


Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Talviretkeilyreitit Ylläksen alueella (www.yllas.fi)

Muut päivän tapahtumat