Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoilta - Raija "Raiski" Palosaari

01.03.2018, klo 18:00 - 01.03.2018, klo 19:00
Tarinoiden tunturit

1.3.2018 18:00 - 1.3.2018 19:00

Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus

Tunturien konkariopas, luontomatkailuyrittäjä Raiski Palosaari kertoo tarinoita tuntureilta Lea Horton kuvien kera Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa 1.3.2018 klo 18:00. Tervetuloa tunnelmoimaan!Potkukelkkavaelluksella Haltilla. Kuva: Raija Palosaaren arkistosta.

Kansallispuisto takapihalla

"Pallas-Ylläs kansallispuisto on ollut meille paikallisille ihmisille kuin ”takapiha”, jonne mennään rentoutumaan ja ”akkuja” latamaan. Näillä reissuilla kuulee paljon tarinoita ja erilaisia kokemuksia muilta kulkijoilta ja paikallisilta poromiehiltä. Tarinoita keksitään myös nuotioloisteen äärellä tai revontulien loisteessa. Tunturit ovat tuhansien tarinoiden lähde, josta kumpuaa faktaa ja fiktiota" kertoo Raija, "Raiski", Palosaari.Olen saanut etuoikeuden kulkea ja kuljettaa ihmisiä kansallispuistossa vuosikymmenien ajan. Kansallispuistosta on tullut itselle paikka, jonne palaan aina, kun on mahdollista. On ollut hienoa kulkea tunturissa eri vuodenaikoina ja nähdä sen monipuolinen ilme.Olen kuullut monet tarinat nuotion äärellä, hämärässä kämpässä kynttilän loisteessa tai keskikesän auringon paistaessa yöllä pohjoiselta taivaalta. Olen saanut myös itse näitä tarinoita kertoa omille lapsille, partiolaisille ja erityisnuorille. Tulen kertomaan tarinoita, jotka ovat faktaa, mutta kerron myös fiktiota.Omasta mielestäni hyvä tarina on sellainen, joka koskettaa kuulijaa, joko tunteella tai älyllä. Toivon, että molempia puolia tarinani koskettaa" miettii Raiski Palosaari. Esityksen kuvat ovat Lea Horton.


• Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. maksutta.
• Jos et ehdi Yllästunturin luontokeskuksen luontoiltaan, Raiskin esitys on Pallastunturin luontokeskuksessa tiistaina 27.2. klo 19:30 ja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa keskiviikkona 28.2. klo 18:00.
• Tervetuloa!Lisätiedot


• Yllästunturin luontokeskus Kellokas
• Lapin luontoelämyksen kotisivut (www.lapinluontoelamys.fi)

Muut päivän tapahtumat