Sulje

Sivukartta ja haku

Kevään valoa -konsertti

11.04.2018, klo 20:00 - 11.04.2018, klo 21:00
Tomi Metsäketo on ollut jo monessa mukana esiintyen 80-luvulla Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Kansallisoopperassa poikasolistina, kuten myös solistitehtävissä vuosikymmenen ajan maineikkaassa Cantores Minores –kuorossa.
Musiikkia Tomi on opiskellut koko ikänsä aina ala-asteen musiikkiluokasta lähtien, jonka jälkeen
opinnot jatkuivat Sibelius-lukiossa, Helsingin konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa jne.
Syksyltä 1998 hänet valittiin European Union Opera –ohjelmaan, joka sisälsi mm. mestarikursseja, luentoja ja konsertteja mm. Baden-Badenissa ja Pariisissa. Opintoihin on kuulunut myös laulukursseja Roomassa maestro Tina Scapinin johdolla useaan otteeseen.

Erikoisalanaan Tomilla ovat italiankieliset kuolemattomat laulelmat ja serenadit. Kevyemmän musiikin parissa olemme saaneet nauttia hänen upeasta äänestään ja eläytymiskyvystään mm. Helsingin Kaupunginteatterin menestysmusikaalissa ”Les Miserables” ja ”The Sound of Music” sekä Svenska Teaternin ”Me and My Girl” –musikaalissa. Viimeisimpiä menestyksiä ovat olleet Titanic -musikaali Seinäjoen kaupunginteatterissa vuonna 2009 ja Les Miserables Åbo Svenska -teatterissa 2011-12.
Keväällä 2006 Tomi nähtiin Hartwall Areenalla Odysseuksen pääroolissa musikaalissa Calypso –
Tarina jumalattaresta. Saman vuoden syksyllä tenori julkaisi Warner Musicille esikoislevynsä ”Primo”, joka toi Tomille mm. Emma-ehdokkuuden vuoden 2006 debyyttialbumista. Tomi oli ehdolla Emma-palkinnon saajaksi myös vuoden miesartistina samaisena vuonna.
Myös iskelmälevy ”Tummaa samettia” lokakuussa 2004 ylitti kultalevyrajan reilussa kuukaudessa.
Joululevy ”Kuului laulu enkelten” saavutti platinalevyn rajan joulukuussa 2011.
Keväällä 2006 Tomi kilpaili Eternamente Maria-kappaleella Suomen euroviisujen finaalissa sijoittuen upeasti 2.sijalle! Samana keväänä Tomi oli mukana kilpailemassa MTV3:n huimat katsojamäärät saavuttaneessa Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa. Tanssiparina oli tanssija Sanna Hirvaskari. Pari voitti upeilla esityksillään Suomen kansan ja myös tuomarit: Sanna ja Tomi valittiin voittajiksi suorassa lähetyksessä 30.4.2006!

Jouni Somero on Suomen monipuolisin konserttipianisti. Hän on soittanut noin 2800 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.
Somero on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä 90.
Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon.
Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Somero on tehnyt myös sovituksia ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.

Muut päivän tapahtumat