Sulje

Sivukartta ja haku

Pyhän Laurin kappeli

Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kolarin seurakunta Ylläskappelia suunniteltiin parinkymmenen vuoden ajan. Monien vaiheiden jälkeen se valmistui joulukuussa 1999, lähelle niitä paikkoja, joille 1700-luvulla rakennettiin Äkäslompolon ensimmäiset asuinrakennukset. Pyhän Laurin kappelin nimi voidaan johtaa kahdesta juuresta. Pyhä Laurentius, joka oli piispa Sixtus II:n diakonina 200-luvun Roomassa, on ollut vuosisatojen saatossa monenlaisten työläisten ja ammatinharjoittajien, mm majatalonpitäjien suojelupyhimys. Myös Lars Levi Laestadiuksen kotiseutu on ollut vaikuttamassa nimen valintaan. Pyhän Laurin kappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Poskiparta ja sen on rakentanut rakennusliike Paavo Mäkikyrö. Kappelilla ei ole varsinaista alttaritaulua, mutta alttarin takaa avautuu ihailtavaksi luonnonkaunis tunturinäkymä. Akustisesti onnistunut kirkkosaliratkaisu suo loistavat puitteet jumalanpalvelusten lisäksi konserttitilaisuuksille. Matkailija voi hiljentyä kappelissa Jumalan sanan äärelle ja myös rakentua hengellistä tai klassista musiikkia kuuntelemalla. Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa. Matkailijoiden parissa tehtävää kirkollista työtä varten kappelissa on matkailun sesonkiaikoina viikoittain vaihtuva tunturipappi hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 5114183. Sesongin ulkopuolella kappeli on tapahtumia lukuun ottamatta pääsääntöisesti suljettuna Kappeliin tutustuminen on mahdollista ryhmille tällöinkin, mutta siitä on sovittava erikseen suntio Leila Kangosjärven kanssa p. 040-762 4191.

Hartaus

Su 19.8.2018 klo 20 Hartaus. Toimittaa Mervi Äyräväinen

Viikkomessu

To 23.8. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Päivi Helen ja kanttorina Iina Katila.

Hartaus

Su 26.8. klo 20 Hartaus. Toimittaa Kosti Kallio.

Viikkomessu

To 30.8. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Kosti Kallio.

Hartaus

Su 2.9. klo 20 Hartaus. Toimittaa Tuomo Ruuttunen.

Elvis Gospel - Aron

Ma 3.9. klo 20 Elvis Gospel -konsertti. Esiintyy suomalainen ARON eli Juha Leppänen, joka on tunnettu Elvis tulkinnoistaan.

Siionin virsiseurat

Ti 4.9. klo 20 Siionin virsiseurat. Järjestää Tuomo Ruuttunen.

Niin kaunis on maa - lauluja syksyyn voimaksi

Ke 5.9. klo 20 Niin kaunis on maa - lauluja syksyyn voimaksi -konsertti. Esiintyy Elina Vettenranta ja Jouni Somero.

Ylläs Acappellas 2018

Ylläs Acappellas tulee taas! Ylläs Acappellas -kuorotapahtuma järjestetään 2018 jo yhdeksättä kertaa! Tämä jo perinteeksi muodostunut tapahtuma tuo kuorot keskelle Ylläksen ja Lapin kauneinta ruskaa 6.–9.9.2018.

Viikkomessu

To 6.9. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Tuomo Ruuttunen.

Saman korkean taivaan alla - hengellisten laulujen konsertti

Pe 7.9. klo 20 Saman korkean taivaan alla - hengellisten laulujen konsertti, esiintyy Emmy-trio ja Noemi Lehkonen.

Suomalainen Messu, säv. Lasse Heikkilä

La 8.9. klo 20 Suomalainen Messu, säv. Lasse Heikkilä. Esiintyy Haapalastut Haapajärveltä ja Raahen Laulu, johtaa Mihkel Koldits

Hartaus

Su 9.9. klo 20 Hartaus. Toimittaa Soili Pitkänen.

Flamencokitarakonsertti

Ma 10.9. klo 20 Toni Jokiniitty: Flamencokitarakonsertti.

Hanna Ekolan Lauluja Levoksi ja Lohduksi -konsertti

Ti 11.9. klo 20 Hanna Ekolan Lauluja Levoksi ja Lohduksi -konsertti. Esiintyy Hanna Ekola, laulu sekä Virpi Salo, piano & laulu.