Sulje

Sivukartta ja haku

Haltioidu Haltiakammissa
ja 30 muussa huippuravintolassa.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Galleria Kellokas - Tarinoita myyttisestä lintukodosta

Veera Pitkäsen ja Noora Ylipietin näyttely Tarinoita myyttisestä lintukodosta, Tales from Ultima Thule. Avajaiset ovat perjantaina 3.2.2017 kello 16–19. Tervetuloa!

Helvin huovutuspaja lapsille

Helvi Juujärvi pitää huovutustöpajaa lapsille klo 10-12. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ylläs Shuttle

Maanantaisin ja torstaisin pääset matkustamaan Ylläs Shuttlen kyydissä edullisesti Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylän sisällä, kylien välillä sekä kyliltä Lainion jäähotelliin.

Pönttötiistai lapsiperheille

Lapsiperheille suunnattu linnunpöntön nikkarointia yhdessä. Tämä on osa Miljoona linnunpönttö kampanjaa.

Astangajoogaa

Marja Köngäs ohjaa Astangajoogaa tiistaisin Kellokkaassa.

Meän galleria

Tunturipöllön kutsu - Paula Siepin näyttely 1.3.- 30.3.2017

Kino Kellokas - elokuvat

Ke 1.3. 18:00 Tom Of Finland 1h55min K12 Tässä linkissä elokuvat ajalta 1.3.-24.3. Liput 10/7,50.

Ylläs Shuttle

Maanantaisin ja torstaisin pääset matkustamaan Ylläs Shuttlen kyydissä edullisesti Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylän sisällä, kylien välillä sekä kyliltä Lainion jäähotelliin.

Luontoilta - Eläimellistä menoa

Keijo Taskisen esityksessään tulevat tutuiksi monet pohjoiset eläimet erikoisine elintapoineen. Esitystä vauhdittavat Taskisen valokuvat ja Seppo Leinosen hauskat piirrokset. Lennokkaan hauska luontoilta sopii koko perheelle!

Kino Kellokas - elokuvat

Pe 3.3. 18:00 Lego Batman 2D dub 1h45min K7 Su 5.3. 15:00 Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen 1h15min S Tässä linkissä elokuvat ajalta 2.3.-24.3. Liput 10/7,50.

Kino Kellokas - elokuvat

Su 5.3. 15:00 Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen 1h15min S Tässä linkissä elokuvat ajalta 5.3.-24.3. Liput 10/7,50.

Pönttötiistai lapsiperheille

Lapsiperheille suunnattu linnunpöntön nikkarointia yhdessä. Tämä on osa Miljoona linnunpönttö kampanjaa.

Luontoilta - Kotkan reviirillä

Kaksi miestä ja kaksi näkökulmaa kotkiin. Tule kuuntelemaan Metsähallituksen ylitarkastaja Tuomo Ollilaa sekä kuvaus ja katseluretkiä järjestävä yrittäjä lintuharrastaja Vesa Kaulasta. Tuplaluontoilta on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Tervetuloa!

Pönttötorstai - Miljoona linnunpönttökampanja

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa saa nikkaroida oman linnunpöntön, sen jälkeen onkin kiva mennä kuuntelemaan Pertti Koskimiehen luontoiltaa klo 18. Häneltä saa hyviä vinkkejä pöntön tuunaamisesta.

Luontoilta - Pissihaukan mailla

FL, lintututkija Pertti Koskimies pitää luennon tuntureiden petolinnuista klo 18:00. Sitä ennen voit tulla nikkaroimaan ihan oman linnunpöntön.

Täti ja minä

Rovaniemen Teatterin Täti ja minä vierailee Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa ma 20.3.2017 klo 19:00.

Luontoilta - Laitumet ja poronhoito

Jouko Kumpula Luonnonvarakeskuksesta kertoo esityksessään, miten tutkimushankkeessa on selvitetty eri poronhoitotapojen tuottavuuden, kannattavuuden ja kestävyyden arviointia.

Luontoilta- Petoeläimet Tunturi-Lapissa

Luontovalokuvaaja Martti Rikkonen kertoo tunturipöllöistä ja kuvausmatkoista tuntureille.

Lumiturvallisuus luento - Luontokeskus Kellokas

Nyt on loistava mahdollisuus tulla kuulemaan lumiturvallisuudesta. Yleisöluento tärkeästä aiheesta, etenkin Lapin luonnossa aktiivisesti liikkuvalle on hyödyllistä tietoa tarjolla! Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

Luontoillassa retkeilijä ja tutkija

Retkeilykirjailija Harri Ahonen ja luonnonvarakeskuksen tutkija Mikko Jokinen kertovat retkeilijän ja lappilaisen ihmisen luontosuhteesta.

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund

Harmonikkakonsertissa ovat mukana myös paikkakunnan harmonikkakerhot ja solistit. Konsertissa kuullaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi isänmaallisia säveliä.

Luontoilta- Petoeläimet Tunturi-Lapissa

Tunturi-Lapin tuntija ja biologi, FT Paavo Hellstedt kertoo tuntureiden petoeläimistä Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan luontoillassa torstaina 13.4.klo 18:00. Tervetuloa!

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund

Harmonikkakonsertissa ovat mukana myös paikkakunnan harmonikkakerhot ja solistit. Konsertissa kuullaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi isänmaallisia säveliä.

Pakeneeko Lappi, sakeneeko lanta

Professori Jukka Pennasen mielenkiintoinen esitys enontekiöläisen lapinkylän, Kultiman, selviytymistarinasta vuodesta 1851 vuoteen 2015.

Tori- ja metsäpäivät Ylläksellä

Kellokhaan torilla kohathaan tuttuja, innostuthaan luontoluennoista ja torimusiikista, hankithaan rohki mukavia ja varsin ittetehtyjä käsitöitä sekä luonnontuotheja. Kohathaan torila!