Sulje

Sivukartta ja haku

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Metsän poika -valokuvanäyttely

Luontovalokuvaaja Hannu Hautalan elämäntyötä esittelevä näyttelysarja on esillä 22.4.-30.9. Tervetuloa!

Kesän Astangajoogat Kellokkaassa!

Marja Köngäs ohjaa kesän Astangajoogaa tiistaisin Kellokkaassa. Tule mukhaan.

Kino Kellokas: elokuvat

pe 30.6. klo 18 Itse Ilkimys 3 ENSI-ILTA

Kino Kellokas: Itse Ilkimys 3 -elokuva

su 2.7. klo 15 Itse Ilkimys 3

Korkeuseroja -sellokonsertti

Anu Reetta Keski-Saarin sellokonsertti Kellokkaassa ma 24.7. klo 18. Philip Glass: songs and poems, vapaaimprovisaatio.

Savottasaunarastit

Savottasaunarastit ja avoimet ovet järjestetään Kellokkaan tori- ja metsäpäiväviikolla syyskuun alussa. Saunasavotat ovat Peurakaltiossa, Aakenuspirtillä ja Rönölässä. Rastikohteet tavoitat pyöräillen, patikoiden tai autoillen. Kohteiden yhteinen SavottaSaunaPassi kannattaa kerätä täyteen. Tervetuloa savottasaunan tunnelmiin!

Tori- ja metsäpäivät Ylläksellä

Tori- ja metsäpäivillä luvassa jälleen luentoja luonnonantimista, käsityöläisten työesityksiä, jousiammuntaa ja torimusiikkia. Mieskuoro Lankomiehet saapuvat jälleen tuoden rennon meiningin Ylläksen ruskaan. Ohjelmassa mm. Jukka Lampelan kämppäorkesteri, Kolarin kansantanssiryhmä ja paras karjalanpiirakka kilpailu. Alueen savottakämppien saunarastit kannattaa testata. Tervetuloa!

Savotan Sävel - konsertti

Jukka Lampelan Kämppä-orkesteri kiertää Lappia Suomen 100 -vuotisjuhlien kunniaksi. Konsertin juontaa Lapin radiosta tuttu juontaja Jorma Korhonen. Liput ennakkoon Kellokkaasta. Tervetuloa!

Luonnonmukaiset vaatteet on mun aatteet -muotinäytös

Pohjolan kuonnonhaltijoista Eija Keränen suunnittelee, valmistaa ja myy luonnonmukaisia vaatteita ja järjestää muotinäytöksiä.