Sulje

Sivukartta ja haku

Pyhän Laurin kappeli

Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kolarin seurakunta Ylläskappelia suunniteltiin parinkymmenen vuoden ajan. Monien vaiheiden jälkeen se valmistui joulukuussa 1999, lähelle niitä paikkoja, joille 1700-luvulla rakennettiin Äkäslompolon ensimmäiset asuinrakennukset. Pyhän Laurin kappelin nimi voidaan johtaa kahdesta juuresta. Pyhä Laurentius, joka oli piispa Sixtus II:n diakonina 200-luvun Roomassa, on ollut vuosisatojen saatossa monenlaisten työläisten ja ammatinharjoittajien, mm majatalonpitäjien suojelupyhimys. Myös Lars Levi Laestadiuksen kotiseutu on ollut vaikuttamassa nimen valintaan. Pyhän Laurin kappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Poskiparta ja sen on rakentanut rakennusliike Paavo Mäkikyrö. Kappelilla ei ole varsinaista alttaritaulua, mutta alttarin takaa avautuu ihailtavaksi luonnonkaunis tunturinäkymä. Akustisesti onnistunut kirkkosaliratkaisu suo loistavat puitteet jumalanpalvelusten lisäksi konserttitilaisuuksille. Matkailija voi hiljentyä kappelissa Jumalan sanan äärelle ja myös rakentua hengellistä tai klassista musiikkia kuuntelemalla. Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa. Kuvia ja tietoa kappelista myös sivulla http://www.akaslompolo.net/kappeli. Matkailijoiden parissa tehtävää kirkollista työtä varten kappelissa on matkailun sesonkiaikoina viikoittain vaihtuva tunturipappi hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 5114183. Sesongin ulkopuolella kappeli on tapahtumia lukuun ottamatta pääsääntöisesti suljettuna Kappeliin tutustuminen on mahdollista ryhmille tällöinkin, mutta siitä on sovittava erikseen suntio Leila Kangosjärven kanssa p. 040-762 4191.

Suomalaista ja balkanilaista musiikkia Ylläksellä

Su 23.4.2017 klo 18.00 Suomalaista ja balkanilaista musiikkia Ylläksellä; Altana kuoro ja orkesteri Ivan Ivanovin johdolla, Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa.

Altana kuoro ja orkesteri Lapissa

Suomalaista ja balkanilaista musiikkia Lapissa

Hartaus

Su 23.04.2017 klo 20.00 Hartaus Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Jussi Laine.

”Melkein virsiä – lauluja suomalaisesta kaipauksesta;

Ke 26.04.2017 klo 20.00 Konsertti; ”Melkein virsiä – lauluja suomalaisesta kaipauksesta; Sanna Ketola-Laine, laulu, Jussi Laine, piano. Vapaa pääsy. Kolehti yhteisvastuulle.

Viikkomessu

To 27.04.2017 klo 20.00 Viikkomessu, Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Jussi Laine.

Hartaus

Su 30.04.2017 klo 20.00 Hartaus, Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa. Irene Erkko-Piri.

Ylläs Soikoon! 2017

Ylläs Soikoon! –festivaali järjestetään Ylläksellä, Äkäslompolossa 19. - 23.7.2017. Tulevana vuonna vietetään 30-vuotisjuhlafestivaaleja!

Arja Koriseva ja Jouni Somero

keskiviikko 13.9. klo 20 Pyhän Laurin kappelissa, Äkäslompolossa.