Sulje

Sivukartta ja haku

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Meän Galleria

Kulttuuriyhdistys Valsan näyttely esillä lokakuun ajan. Poikkeukselliseseti pe 13.10. suljettu. Jälleen avoinna ma-pe klo 9-16. Tervetuloa!

Piirustusluokka -Piirtämisen rajoilla -näyttely

Galleria Kellokkaassa ma-pe 6.10.–22.11.2017 esillä Piirustusluokka-taideryhmän Piirtämisen rajoilla -taidenäyttely. Poikkeuksellisesti pe 13.10. suljettu. Auki jälleen ma-pe 9-16. Tervetuloa!

Luontokeskus Kellokkaan viikko-ohjelma syyslomaviikoilla

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa on tarjolla syyslomaviikkojen aikaan ohjelmaa jokaisena arkipäivänä. Tervetuloa maksuttomiin opastuksiin, Kino Kellokkaan elokuviin tai vaikka tekemään tikkupullia ulkotulilla!

Kino Kellokas: Napapiirin Sankarit 3

Ke 18.10. klo 18 Pe 27.10. klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Kino Kellokas: Bigfoot - Isojalan poika

Pe 20.10. klo 12 10 € / 7,50 €, K7

Kino Kellokas: Yösyöttö

Pe 20.10. klo 18 Ke 25.10 klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Mirja Nylanderin tarinapolku

Mitä ovat metsän tarjoamat mahdollisuudet hyvinvoinnissa tai matkailussa? Tule mukaan ja kuule mieleenpainuva yrittäjyystarina Kuusamosta Luontokeskus Kellokkaassa.

Kino Kellokas: Yösyöttö

Ke 25.10 klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Kino Kellokas: Lego Ninjago

Pe 27.10. klo 12 10 € / 7,5€

Kino Kellokas: Napapiirin Sankarit 3

Pe 27.10. klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Teatteriesitys Kirjeitä rintamalta

Tapaninpäivänä tiistaina 26.12.2017 klo 18–18.45 Teatteri Taruman Kirjeitä rintamalta -teatteriesitys. Lippuja myydään ennakkoon Kellokkaassa. Tervetuloa!

Winter Warrior Finland

Kansainvälinen estejuoksukilpailu huikeissa maisemissa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Taatusti ankarin OCR-kisa napapiirin yläpuolella! Tule mukaan kisaamaan tai katsomaan ja kannustamaan osallistujia.