Sulje

Sivukartta ja haku

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Metsän poika -valokuvanäyttely

Luontovalokuvaaja Hannu Hautalan elämäntyötä esittelevä näyttelysarja on esillä 22.4.-30.9. Tervetuloa!

Kino Kellokas: Spiderman - Homecoming 3D

su 23.7. klo 15:00 K12 Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=8_8eDIiZZvo

Korkeuseroja -sellokonsertti

Anu Reetta Keski-Saaren sellokonsertti Kellokkaassa ma 24.7. klo 18. Philip Glass: songs and poems, vapaaimprovisaatio.

Kino Kellokas: Spiderman - Homecoming 3D

ke 26.7. klo 18:00 K12 Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=8_8eDIiZZvo

Kino Kellokas: Autot 3

pe 28.7. klo 18 -ensi-ilta- su 30.7. klo 15 su 6.8. klo 15 Animaatio -S- Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=-m0Wi-wB8qY

Kino Kellokas: Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset

Ke 2.8. klo 18:00, K12 Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=GvBhJPcxK4k

Savottasaunarastit

Savottasaunarastit ja avoimet ovet järjestetään Kellokkaan tori- ja metsäpäiväviikolla syyskuun alussa. Saunasavotat ovat Peurakaltiossa, Aakenuspirtillä ja Rönölässä. Rastikohteet tavoitat pyöräillen, patikoiden tai autoillen. Kohteiden yhteinen SavottaSaunaPassi kannattaa kerätä täyteen. Tervetuloa savottasaunan tunnelmiin!

Tori- ja metsäpäivät Ylläksellä

Tori- ja metsäpäivillä luvassa jälleen luentoja luonnonantimista, käsityöläisten työesityksiä, jousiammuntaa ja torimusiikkia. Mieskuoro Lankomiehet saapuvat jälleen tuoden rennon meiningin Ylläksen ruskaan. Ohjelmassa mm. Jukka Lampelan kämppäorkesteri, Kolarin kansantanssiryhmä ja paras karjalanpiirakka kilpailu. Alueen savottakämppien saunarastit kannattaa testata. Huom! Linja-autokuljetus klo 11 Kolarista ja kyliltä päivittäin.Tervetuloa!

Savotan Sävel - konsertti

Jukka Lampelan Kämppä-orkesteri kiertää Lappia Suomen 100 -vuotisjuhlien kunniaksi. Konsertin juontaa Lapin radiosta tuttu juontaja Jorma Korhonen. Liput ennakkoon Kellokkaasta. Tervetuloa!

Luonnonmukaiset vaatteet on mun aatteet -muotinäytös

Pohjolan kuonnonhaltijoista Eija Keränen suunnittelee, valmistaa ja myy luonnonmukaisia vaatteita ja järjestää muotinäytöksiä.