Sulje

Sivukartta ja haku

Hankikanto Ylläksellä
Luo omat reittisi Lapin luonnossa

Koe tunturin kimaltavat keväthanget

Kevättalvella Ylläs tulvii valoa, kun auringonsäteet heijastuvat kirkkailta valkoisilta hangilta. Hankikanto on upeaa aikaa tunturissa niin rinteissä, laduilla kuin luontoreiteillä: hyväntuuliset ulkoilijat nauttivat olostaan kupposella kuumaa repusta tai latukahvilasta, ja metsän eläimetkin tepastelevat kylille ihmettelemään kevään kuhinaa. Hankikanto antaa mahdollisuuden luoda omat reittisi Lapin luontoon.

Suomen parhaat rinteet kutsuvat!

Laskettelukansa tietää, ettei Ylläksen rinteille löydy kotimaasta vertaista - sekä Suomen suurin korkeusero että pisin rinne ovat Ylläksellä.

Kahden hiihtokeskuksen 63 rinteestä ja ympäröivien tuntureiden vapaalaskukohteista löytyy mäkiä kaikille laskijoille. Parkki, lastenrinteet ja hiihtokoulu lisäävät hauskanpidon kirjoa koko perheelle.

Fatbike-pyöräile tuntureilla

Leveärenkaiset läskipyörät sopivat täydellisesti Ylläksen maastoihin, joissa niillä voi liikkua ympäri vuoden. Paksut renkaat tekevät kyydistä tasaista ja miellyttävää jopa lumisilla tuntureilla. Talvipyöräreittejä huolletaan kuten latujakin, joten olosuhteet ovat aina parhaat mahdolliset - Ylläksen reitistö on jo sadan kilometrin mittainen. Tämä mukava harrastus sopii kaikenikäisille ja välineistön voit vuokrata edullisesti Ylläksen kylistä.

Lumikengillä luontoon

Ylläksellä on noin 50 kilometriä merkittyjä lumikenkäreittejä. Opastetuilla retkillä kuulet tarinoita tunturiluonnosta ja kylistä. Lumikenkäilyä on myös helppo kokeilla omin päin ja Ylläksellä on useita vaihtoehtoja lumikenkien vuokraamiseen. Kannattaa harkita myös metsäsuksien ja lumikenkien välimuodon, eli liukulumikenkien testaamista!

Seitsemän tunturin Ylläksellä lumikenkäilet rauhassa

Lähde huskyajelulle erämaahan

Huskyt, koirarotujen lassevirenit, ovat luotuja juoksemaan ja rakastavat sitä. Ylläksellä koiravaljakkoajelua pääsee kokeilemaan pidemmillä ja lyhyemmillä lenkeillä päivittäin lumisena aikana. Uudet karvakaverit odottavat!

Lähde Ylläksen erämaamaisemiin huskyajelulle

Maastohiihto Lapissa

Ylläksellä on Suomen laajin latuverkosto, jolla on pituutta 330 km. Se tarjoaa erinomaiset olosuhteet kaikentasoisille hiihtäjille alkutalvesta loppukevääseen. Ylläksen monipuolisilla laduilla voit nauttia rauhallisesta menosta, tai kokeilla rajojasi vaativammilla tuntureihin nousevilla reiteillä. Latuverkoston varrella on useita hyvin varustettuja latukahviloita, joissa voit viivähtää pidempäänkin ja nauttia niiden monipuolisista antimista.

Molemmissa kylissä on myös ladut koirien kanssa hiihtäville.

Ylläksellä on suomen laajin latuverkosto

Ylläksen huhtikuu on himokas!

Ylläksen huhtikuu on talviurheilutapahtumia täynnä. Tervetuloa ihailemaan suuria urheilujuhlan tunnelmia ja jopa itse osallistumaan!

5.4.-8.4.2018 Vapaalla - Vapaalaskutapahtuma Ylläksellä

Vapaalla ei kisata tai ratkota paremmuutta, Vapaalla nautitaan luonnosta, liikkumisesta ja hyvistä laskuista. Tervetuloa mukaan!

Siirry tapahtumasivulle

7.4.2018 Seven Summits

Yllästunturilla järjestetään jälleen elämyksellinen tunturihiihtotapahtuma - Seven Summits. Ylläksen ikiaikaisia hiihtoperinteitä verestäen tehtävänä on kiertää suksin tai vastaavin menopelein mahdollisimman monta Ylläksen seitsemästä huipusta 12 tunnin aikana.

Siirry tapahtumasivulle

14.4.2018 Visma Ski Classics - Ylläs-Levi hiihtokilpailu

Ylläs-Levi on uusi pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Vuodesta 2017 alkaen tapahtuma on Visma Ski Classics -sarjan huikea päätöskisa. Kilpailun eliittihiihtäjät lähtevät Ylläsjärveltä ja kuntohiihtäjät Äkäslompolosta.

Siirry tapahtumasivulle

14.4.-15.4.2018 24h-laskukisa

Ylläs 24h-laskukisa on kaikenikäisille soveltuva kilpailu, jossa lasketaan läpi yön. Kilpailuun voi osallistua yksin tai joukkueena. Mukana myös hyväntekeväisyyssarja, jonka tuotto on kahtena aikaisempana vuonna lahjoitettu Lapin keskussairaalan lastenyksikölle.

Siirry tapahtumasivulle

21.4.2018 Winter warriors

Kansainvälinen estejuoksukilpailu huikeissa maisemissa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Taatusti ankarin OCR-kisa napapiirin yläpuolella! Tule mukaan kisaamaan tai katsomaan ja kannustamaan osallistujia.

Siirry tapahtumasivulle

 

Tutustu tästä Ylläksen laajaan majoitustarjontaan!

Ylläkseltä löydät 23 000 vuodepaikkaa