Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen Ruska

Patikointi ja retkeily

Ruskan väriloisto on yksi vuoden kohokohdista Ylläksellä, joka on ylpeä maisemistaan ja luonnostaan. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto suojelee seitsemän tunturin profiilia ja luonnossa liikkujan rauhaa. Suurin osa luontopoluista ja retkeilyreiteistä polveilee kansallispuistossa ja vie kulkijan kauneimmille näköalapaikoille ja hienoimpiin luontokohteisiin.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemaa hallitsevat tunturit muodostavat lähes sata kilometriä pitkän ketjun. Suomen vanhimpia vaellusreittejä kulkiessa ihastut taigametsiin, valloitat huipun toisensa jälkeen ja koet elävät tunturikylät.

Reitit ohjaavat henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joilta voit ihastella muun muassa kansallismaisemaksi valittuja Pallastuntureita. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa hengität tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. Alueen karunkaunis luonto ja vaihteleva maasto tarjoavat erinomaiset puitteet päiväretkille, vaeltamiseen, maastopyöräilyyn ja hiihtoon.

Ylläs on portti Suomen suosituimpaan kansallispuistoon.

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä avautuva puisto on mittasuhteiltaan Suomen kolmanneksi suurin. Suurin osa Ylläksen alueen kesäreiteistä ja laduista risteileekin kansallispuiston jylhissä maisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin vaeltajille. Ylläkseltä voit aloittaa pidempiä vaelluksia ja tehdä päiväretkiä eri reiteille kansallispuiston maisemissa.

Testaa Ylläksen uutta reittihakua!

Lähdetpä patikoimaan, hiihtämään tai pyöräilemään, Ylläksen sähköinen Reittihaku on kätevä tapa löytää sopiva reitti eri aktiviteeteille. Siirry tästä Ylläksen reittihakuun.

Etsi sopiva reitti Ylläksen reittihaulla!

Yllästunturin Luontokeskus Kellokas palvelee asiakkaita ympäri vuoden Äkäslompolossa, josta saat ajankohtaista tietoa ja palvelua Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reiteistä.

Ylläksen majoituspalvelut

Ylläksellä on laaja majoitusvalikoima leirintämahdollisuuksista luksusmökkeihin, ja yli 23 000 vuodepaikan valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle mieluisa majoitusmahdollisuus. Tutustu majoitusvaihtoehtoihin tarkemmin tästä!