Sulje

Sivukartta ja haku

Melonta

Ylläksellä voi meloa intiaanikanooteilla, kymmenen hengen jättikanooteilla tai kajakeilla. Melontavarusteisiin kuuluu kellunta- tai pelastusliivit, melat ja vedenpitävä pussi sekä äyskäri. Sopivia melontajokia ovat esim. Ylläsjärvestä laskeva Vähäjoki, josta muodostuu alempana Ylläs-, Lainio- ja Äkäsjoki sekä tietysti Tornio-Muoniojoki.

Tornio-Muoniojoessa ja monessa muussakin Ylläksen alueen joessa on nivoja eli pieniä koskia. Järvistä esimerkiksi Ylläsjärvi, Äkäslompolo sekä Kesänki- ja Luosujärvi soveltuvat melomiseen. Vinkkejä melontapaikoista saa Ylläksen ohjelmapalveluyrityksistä ja välinevuokraamoista, joista voi myös vuokrata oman kanootin tai lähteä ohjatulle melontaretkelle.

Käy tutustumassa Tornio-Muoniojoki melontaluokitukseen. Voit tutustua myös koko jokivarren luokitukseen tästä.

Paikallisista välinevuokraamoista voit vuokrata kanootteja, kajakkeja ja sup-lautoja sekä tarvittavat oheisvarusteet, kuten esimerkiksi kypärät, melat ja melontaliivit. Myös kanoottien ja kajakkien kuljetukset Ylläksen ja lähialueiden vesistöille onnistuvat tarvittaessa. Tarkemmat tiedot saat paikallisista alan yrityksistä.