Sulje

Sivukartta ja haku

YÖTTÖMÄN YÖN YLLÄS
Koe Lappi hyvien kalapaikkojen äärellä.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Meän galleria -Sergey Gorshkov

Sergey Gorshkov on Venäjän tunnetuin ja yksi maailman arvostetuimmista luontokuvaajista. Hänen valokuvanäyttely Katoavan maailman ääni on esillä Kellokkaassa 31.8.- 25.10.2018.

Galleria Kellokas -Polte

Polte on Galleria Kellokkaan 10-vuotisjuhlanäyttely. Avajaiset perjantaina klo 16-18. Samana iltana järjestetään myös performanssi ”Lintukansa”, joka alkaa klo 20.00 Jounin Kaupan vieressä ja jatkuu rantaan päin.Tervetuloa!

Kino Kellokas: Puluboin ja Ponin leffa

Su 23.9. klo 15 10 € / 7,50 €, S

Syksyn Joogat Kellokaassa

Marja Köngäs ohjaa keskiviikkoisin Äiti & lapsi-joogaa 26.9.-31. Klo 17-18 ja Lempeät alkeet Astangajoogaa klo 18-19. Ilmoittaudu etukäteen.

Kino Kellokas: Book Club (K7)

Ke 26.9. klo 18 10 € / 7,50 €, K7

Voimamettä-retki

Tiesitkö, että puut viestivät keskenään ja huolehtivat toisistaan? Puut hoitavat myös sinua! Puiden salaperäinen elämä avautuu sinulle aivan uudella tavalla, opit löytämään puuystäviä ja pystyt aistimaan pohjoisen metsän voiman.

Voimamettä-retki

Tiesitkö, että puut viestivät keskenään ja huolehtivat toisistaan? Puut hoitavat myös sinua! Puiden salaperäinen elämä avautuu sinulle aivan uudella tavalla, opit löytämään puuystäviä ja pystyt aistimaan pohjoisen metsän voiman.

Luontoilta -Veera Lähde

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan asiakasneuvoja Veera Lähde pyöräili syksyllä 2017 Suomesta Itä-Euroopan ja Turkin kautta Georgiaan. Tervetuloa kuulemaan seikkailusta Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan luontoiltaan 27.9.2018 klo 18:00!

Vauvan päivä Ylläksellä

Tapahtuma on valtakunnallinen. Tarkoituksena on kiinnittää huomio vauvoihin- yhteiseen tulevaisuuteemme. Otamme yhteyttä Helsingin Musiikkitaloon, Kukkuluuruu Ylläkseltä -musiikkituokion jälkeen Kolarin MLL jakaa ilmapalloja ja pitää leikkinurkkaa perjantaina 28. syyskuuta klo 12:00 – 14:00. Sovi treffit tuttujen ja vähemmän tuttujen kanssa ja tulkaa retkelle Kellokkaaseen. Tervetuloa!

Kino Kellokas: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Pe 28.9. klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Kino Kellokas: Ihmeperhe 2 (K7)

Su 30.9. klo 15 10 € / 7,50 €, K7

Meän galleria -Satu maahispeikosta

Janette Backmanin värikäs ja valloittava taidenäyttely pienen maahispeikon seikkailuista pohjoisilla tuntureilla

Molli ja Kumma lastenteatteria Kellokkaassa

Selvittäessään kummallisen olennon salaisuutta Molli ja Pikku Sisu joutuvat pohtimaan pelkoa, rohkeutta, kuvitelmia ja ennakkoluuloja. Heidän ystävyytensä joutuu koetukselle. Mollin mielestä Kumma on jotain lumoavaa, mutta Pikku Sisun mielestä olento on pelkkä ruma iso, vihreä marsu, joka on vienyt hänen ystävänsä kaiken huomion. Pikku Sisu tuntee olonsa loukatuksi ja hylätyksi. Löytyykö Mollin puutarhasta tilaa heille kaikille kolmelle?

Himmeli- ja joulukranssi kurssit

Himmeli- ja joulukranssi kurssit ovat osa Käsityökahvila toimintaa. Maanantaina 10.12. klo 16-20. Perinteiset ja modernin himmelikurssi Kellokkaan kirjastossa, kahvila on avoinna klo 16–17. Tiistaina 11.12 klo 16–20 Kellokkaan kirjastossa Joulukranssit (himmelit jatkuu) ja kahvila avoinna 16-17. Ilmoittaudu Kolarin kansalaisopistoon.

Winter Warrior Finland

Kansallispuistossa juostaan umpihangessa ja sukelletaan avantoon. Mistä on kyse? Yllätyksellinen kansainvälinen juoksukisa huikeissa maisemissa Ylläksen tuntureilla kansallispuistossa. Taatusti ankarin OCR-kisa napapiirin yläpuolella! Tule mukaan kisaamaan tai katsomaan ja kannustamaan osallistujia.