Sulje

Sivukartta ja haku

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Meän galleria -Sergey Gorshkov

Sergey Gorshkov on Venäjän tunnetuin ja yksi maailman arvostetuimmista luontokuvaajista. Hänen valokuvanäyttely Katoavan maailman ääni on esillä Kellokkaassa 31.8.- 25.10.2018.

Galleria Kellokas -Polte

Polte on Galleria Kellokkaan 10-vuotisjuhlanäyttely. Avajaiset perjantaina klo 16-18. Samana iltana järjestetään myös performanssi ”Lintukansa”, joka alkaa klo 20.00 Jounin Kaupan vieressä ja jatkuu rantaan päin.Tervetuloa!

Syksyn Joogat Kellokaassa

Marja Köngäs ohjaa keskiviikkoisin Äiti & lapsi-joogaa 26.9.-31. Klo 17-18 ja Lempeät alkeet Astangajoogaa klo 18-19. Ilmoittaudu etukäteen.

Linnunpönttö vai hyönteishotelli ?

Tule syyslomalla maanantaisin 15.10. ja 22.10. klo 12 rakentamaan linnunpönttö tai hyönteishotelli ja vie se kotiisi odottamaan ensi kevättä ja kesää.

Kino Kellokas: Johnny English iskee jälleen (K7)

Ti 16.10. klo 15 10 € / 7,50 €, K7

Kino Kellokas: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja (K12)

Ke 17.10. klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Kino Kellokas: Risto Reipas ja Nalle Puh (K7)

To 18.10. klo 15 10 € / 7,50 €, K7

Ohjattu meditaatio Kellokkaassa

Ohjattu meditaatio torstaina 18.10.2018 klo 18.00 - 19.00 Kellokkaassa. Tilaisuus on maksuton. Halutessasi voit tukea Protect Our Winters (POW) Finland toimintaa vapaaehtoisella ovimaksulla. Ennakkoilmoittautuminen.

Kino Kellokas: Olavi Virta (K12)

Pe 19.10. klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Linnunpönttö vai hyönteishotelli ?

Tule syyslomalla maanantaisin 15.10. ja 22.10. klo 12 rakentamaan linnunpönttö tai hyönteishotelli ja vie se kotiisi odottamaan ensi kevättä ja kesää.

Kino Kellokas: Risto Reipas ja Nalle Puh (K7)

Ti 23.10. klo 15 10 € / 7,50 €, K7

Kino Kellokas: Olavi Virta (K12)

Ke 24.10. klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Kino Kellokas: Pikkujalka (K7)

To 25.10. klo 15 10 € / 7,50 €, K7

Kino Kellokas: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja (K12)

Pe 26.10. klo 18 10 € / 7,50 €, K12

Meän galleria -Satu maahispeikosta

Janette Backmanin värikäs ja valloittava taidenäyttely pienen maahispeikon seikkailuista pohjoisilla tuntureilla

Molli ja Kumma lastenteatteria Kellokkaassa

Selvittäessään kummallisen olennon salaisuutta Molli ja Pikku Sisu joutuvat pohtimaan pelkoa, rohkeutta, kuvitelmia ja ennakkoluuloja. Heidän ystävyytensä joutuu koetukselle. Mollin mielestä Kumma on jotain lumoavaa, mutta Pikku Sisun mielestä olento on pelkkä ruma iso, vihreä marsu, joka on vienyt hänen ystävänsä kaiken huomion. Pikku Sisu tuntee olonsa loukatuksi ja hylätyksi. Löytyykö Mollin puutarhasta tilaa heille kaikille kolmelle?

Ylläksen talvikauden avajaiset

Ylläksen talvikauden avajaisviikonloppu kokoaa yhteen talven uutuudet ja tutut aktiviteetit sekä runsaan tapahtumaohjelman. Alueen yritykset tarjoavat huikeita tarjouksia! Maista talvea ja poimi tarjonnasta tekemistä koko perheelle hyödyntämällä avausviikonlopun edut.

Kino Kellokas: The Grinch (K7)

La 1.12. klo 15 10 € / 7,50 €, K7

Kino Kellokas: Pikkujalka (K7)

Su 2.12. klo 15 10 € / 7,50 €, K7

Himmeli- ja joulukranssi kurssit

Maanantaina 10.12. klo 16-20. Perinteiset ja modernin himmelikurssi Kellokkaan kirjastossa. Tiistaina 11.12 klo 16–20 Kellokkaan kirjastossa Joulukranssit (himmelit jatkuu). Ilmoittaudu Kolarin kansalaisopistoon.

Eila, Rampe ja Likka -teatteriesitys

Rovaniemen alueteatteri esittää Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa näytelmän Eila, Rampe ja Likka. Keskiviikkona 23.1.2019 klo 19. Tervetuloa!

7Summits

30.3.2019 järjestetään Yllästunturilla jälleen tunturihiihdon kulttitapahtuma Seven Summits. Ylläksen ikiaikaisia hiihtoperinteitä verestäen tehtävänä on kiertää suksin tai vastaavin menopelein mahdollisimman monta Ylläksen seitsemästä huipusta 12 tunnin aikana.

Winter Warrior Finland

Kansallispuistossa juostaan umpihangessa ja sukelletaan avantoon. Mistä on kyse? Yllätyksellinen kansainvälinen juoksukisa huikeissa maisemissa Ylläksen tuntureilla kansallispuistossa. Taatusti ankarin OCR-kisa napapiirin yläpuolella! Tule mukaan kisaamaan tai katsomaan ja kannustamaan osallistujia.

Tori- ja metsäpäivät

Perinteiset Tori- ja metsäpäivät ovat parhaaseen ruska-aikaan Ylläksellä. Mahdollisuus nähdä kymmeniä lappilaisia käsityöntekijöitä kojuineen täynnä käsitöitä ja luonnonantimia. Toriohjelmaa tulossa jälleen runsaasti kaikenikäisille. Luvassa myös Kino Ylläs elokuvia samalla viikonlopulla. Tervetuloa!